Nyheter

Pensionärer på resa

Nyheter PRO i Vaggeryd har gjort en resa till Gislaveds industrimuseum och Fagerås som ligger en bit in i Västra Götaland.

Läderväskor av olika slag.  [1/12]

Däck av många olika storlekar.  [2/12]

Seth Krantz och Åke Andersson funderar på vad denna apparat har använts till.  [3/12]

Här svävar en fallskärm av papp som har tillverkats här.  [4/12]

En dubbel påsklilja.  [5/12]

Ett hav av liljor.  [6/12]

Kaffe med våffla smakade gott.  [7/12]

Margita Larsson satsar på närbilder.  [8/12]

Måste ju fotografera...  [9/12]

En annorlunda påsklilja.  [10/12]

Gult så långt ögat når.  [11/12]

Husgeråd.  [12/12]

En torsdag i maj gjorde 30 PRO:are en resa först till Gislaveds industrimuseum och sedan till Fagerås med alla underbara påskliljor. Resan började i regn men slutade i solsken.

När resan startade var det duggregn och många kände lite oro inför hur det skulle bli att gå bland alla påskliljor i regnet. När bussen kom till Gislaveds industrimuseum, som var första stoppet, hade det slutat regna så nu var det idel glada miner.

En duktig guide berättade utförligt om traktens och museets historia. En imponerande mängd föremål har under årens lopp tillverkats här. Det var saker av läder, gummi, metall och plast. Det fanns tid till att gå runt och titta på olika saker och i montrarna. Bland annat hängde det i taket en fallskärm tillverkad i papp. Den hade använts till att från flygplan släppa ner paket med förnödenheter till behövande.

Andra besöket var på Fagerås med alla tusentals påskliljor av olika slag. Enligt uppgift planteras varje år cirka 40 000 nya lökar. Här smakade det gott med kaffe och våffla innan rundvandringen fortsatte. Många bilder blev tagna för att ha som minne av all denna enorma blomning och färgprakt. Denna oas är bara öppen tre veckor just när påskliljorna blommar som finast. Här har också planterats många rododendronbuskar som blommar i början på juni.

Med så många blommor på näthinnan vände sedan bussen hemåt och ett besök på Gnosjö secondhand hann vi inte med. Det kanske kan bli i en kommande resa.

Anita Blomgren

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *