Nyheter

Pensionärer till riksfinal

Nyheter SPF Seniorerna i Vaggeryd har stolta pensionärer som gick till riksfinal i ”Hjärnkoll”.

På bilden Ansgar Skillemar, Lennart Andersson och Lars-Erik Karlsson

SPF Seniorerna Vaggeryd har för tredje gången kvalificerat sig till riksfinalen i den landsomfattande frågesporttävlingen ”Hjärnkoll”. Vaggerydsseniorerna vann länsfinalen i Nässjö och får nu försvara länet vid riksfinalen i september. Det var Lennart Andersson, Ansgar Skillemar och Lars Erik Karlsson som stod för den bedriften att bland 17 deltagande lag vinna länsfinalen.

SPF Seniorerna på riksnivå genomför varje år en frågesporttävling i hela riket och väldigt många lag deltar. I Jönköpings län finns det 49 föreningar inom SPF Seniorerna och 17 av dem har nu deltagit. Vaggeryd vann först kvartsfinalen över Villstad och Landsbro, som ägde rum i Smålandsstenar. I semifinalen i Gislaved vann Vaggerydstrion överlägset  över Gislaved och SPF Anneberg. I finalen i Nässjö lyckades trion vinna över Nässjö och Rydaholm/Bor med 12 poäng av 16 möjliga, de andra hade 11 poäng.

Vaggerydsseniorerna är nu åter i riksfinal. Tidigare har det blivit som bäst en tredjeplats. Ansgar Skillemar har varit med vid tidigare  tillfällen liksom Lars Erik Karlsson. Riksfinalen äger rum på en Ålandsbåt 24-25 september. Utöver Ansgar Skillemar och Lennart Andersson har även Thore Ohlsson varit medverkande i årets tävling.

Taggar

Dela


1 reaktion på Pensionärer till riksfinal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *