Nyheter

Per Eriksson fblir nytt regionråd

Nyheter Per Eriksson blir nytt regionråd efter avgående Rune Backlund, båda Centerpartiet.

Per Eriksson. Pressbild

Den 1 januari 2021 tillträder Per Eriksson rollen som regionråd och gruppledare för Centerpartiet Region Jönköpings län. Valet avgjordes på en extrainsatt distriktsstämma på Ädelfors folkhögskola i dag.
– Tack! Jag ser fram emot att samarbeta med er allihop, både genom utmaningar och framgångar, var Per Eriksson direkta kommentar till partikamraterna när omröstningen var avgjord.

Valet stod mellan nomineringsgruppens förslag, Per Eriksson från Stensjön och Tranåskretsens förslag Leif Andersson. I sann demokratisk anda avgjordes det hela genom röstning. Utfallet blev 91 röster för Per och 33 röster för Leif.

– Det har gjorts ett långt och gediget nomineringsarbete och det är en styrka för att partiet att vi har så många starka kandidater, säger Torbjörn Egerhag, distriktsstyrelsens vice ordförande.
Per Eriksson ser fram emot att ta sig an de tunga uppdragen som regionråd och gruppledare för Centerpartiet i Region Jönköpings län.

– Jag kommer fortsätta att driva centerpolitiska frågor i Koalition Region Jönköpings län, när det gäller nära vård, företagsutveckling och en nära kultur i hela länet.

• Varför kandiderade du till rollen regionråd och gruppledare?
– Jag tror att jag kan göra skillnad och presentera centerpolitiken på ett bra sätt.

• Vad ser du mest fram emot den 1 januari, nästa år?
– Att på riktigt få börja jobba med politiken. Vi har utmaningar på lång sikt inom många områden på grund av corona; vården, näringslivet och kulturen. Jag kommer att fortsätta Runes arbete att tillsammans med kollegorna i koalitionen för Region Jönköpings län utveckla länet.

Under stämman riktades ett särskilt tack till Rune Backlund, nuvarande regionråd, som de senaste 14 åren har varit partiets främsta talesperson.
– Det känns bra att en efterträdare nu har utsetts som kan ta över det centerpolitiska arbetet i Koalition Region Jönköpings län, säger Rune Backlund.

Även några fyllnadsval genomfördes under stämman eftersom Per Eriksson idag sitter som ordinarie ledamot i ana, nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet. Under stämman beslutades att Raymond Pettersson tar över efter Per Eriksson i ana och Jessica Hagård kliver in som 1:a ersättare efter Raymond Pettersson.

Raymond Pettersson och Per Eriksson. Arkivbild

• I Centerpartiets nomineringsgrupp ingår:
– Anders Karlsson, kommunalråd Nässjö, 070-5149630
– Beata Allen, kommunstyrelsens ordförande Aneby, 073-0447278
– Hans-Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande Värnamo, 070-5192711
– Anders Samuelsson, gruppledare Jönköping 070-6963017
– Lena Sumedrea, distriktsombudsman, 076-8188200

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *