Nyheter

Personalförmånerna godkändes

Nyheter Vid kommunfullmäktige beslutades personalförmåner, för anställda inom kommunen, för nästkommande år

Arkivfoto

Förtjänsttecken gäller för medarbetare som arbetat i 25 år och politiker för 20 år. Möjligheterna att välja mellan guldklocka, presentkort, konst eller cykel. Värdet på gåvan justeras årsvis utifrån priset på inköp av guldklocka.

När medarbetare firar 50 år uppvaktar kommunen med blommor för 500 kronor. Vid pensionsavgång är gåvan 1 500 kronor. Om en medarbetare avlider lämnas blommor/krans för 1 000 kronor.

Kommunfullmäktige godkände de ovan justerade personalförmånerna.

Det som inte är några förändringar från året är personalföreningen som tillhandahåller 75 000 kronor plus medlemsavgifterna och ett studiebidrag per termin, för fritidsstudier som medarbetarna har möjlighet att om, är oförändrat med 2 000 kronor per termin.

Under perioden 1 juni till 31 december 2020 gäller en tillfällig skattefrihet för gåvor från arbetsgivaren upp till ett värde av 1 000 kronor. Kommunen valde att under påsken lämna ett presentkort till alla medarbetare till ett värde av 300 kronor som uppmuntran men också ett stöd till det lokala näringslivet under pandemin.

Fotnot: Senaste uppdaterades värdet på personalförmåner 2011.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Personalförmånerna godkändes

Det presentkortet som alla medarbetare fick i påstås är lite av ett hån emot alla timvikarier som sliter och ställer upp i kommunens omsorgsarbete. De fick inget mer än att se på när de andra fick påskägg och presentkort. Tycker kanske kommunen skulle vara lite mer uppskattande emot dem också. Vet att många jobbat flera år utan ens ett tack det är inget bra betyg för Vaggeryds kommun.

Som en vanlig lokal kommunpolitiker – som vem som helst över 18 år kan bli – så har man ingen lön utan man får en ersättning för förlorad arbetsinkomst alternativt en mötesersättning vilket blir i snitt 1 000–1 500 kronor/månaden. De enda som har högre ersättning är de som är ordförande i nämnder med mera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *