Nyheter

Peter kan bli Årets kock – igen

Nyheter Peter J Skogström kan bli Årets Kock 2018. Han är nämligen en av finalisterna.

Makarna Skogström när Marie vann ett fint pris. Privatbild  [1/5]

Råvarorna till kvalet till Årets kock. Pressbild  [2/5]

Peters uppläggning i kvalet. Pressbild  [3/5]

Peter J Skogström – en kock, inte att ta miste på.. Pressbild  [4/5]

Peter i matlagning vid kvalet till Årets kock 2018. Pressbild  [5/5]

Årets Kock – SM i professionell matlagning – avgörs 28–29 september i Stockholm.

Nu väntar månader av ytterst noggranna förberedelser för finalisterna. De har en chans framför juryn och inget får gå fel.

Peter är född 1972 i Bor och kom tidigt i kontakt med restaurangbranschen.
– Min första praktik var på Stadshotellet i Värnamo och då var jag bara 14 år. Jag kände tidigt att jag ville jobba i den här branschen, sägeter Peter.

Hemma i Bor hade han tidigt varit med i köket – även tillsammans med mor- och farföräldrar – och tyckte tidigt om att jobba med händerna och att laga mat.

I Värnamo fanns då ingen restaurangskola så 16-åringen fick börja på restaurangskola i Ryssby som dock bara är fyra mil från Bor.
Han jobbade så småningom på Toftaholm, Tre Liljor och Stadshotellet i Värnamo. Senare blev det Funäsdalen och Stockholm.

Flytten gick senare ned till Malmö.

Tillsammans med hustrun Marie – som är från Lammhult – driver restaurangen Mat & Vin Slottsparken. De senaste åren har de även medverkat i flera stora mattävlingar.

Marie vann ”Dessertmästarna” i Kanal 5 år 2013 och tävlade i våras i TV4:s ”Kockarnas kamp”. Peter har också tävlat i ”Kockarnas kamp” och vann för övrigt 2015. Han har dessutom tävlat i Årets kock tidigare och vann titeln 2006. I år har man gjort en regeländring så att tidigare vinnare får medverka igen.

Det var 32 deltagare i kvaltävlingen och även Marie tävlade. Hon var för övrigt enda kvinnan. Peter gick vidare som en av åtta finalister. Marie kom nia och var alltså bara en hårsmån om att få tävla tillsammans med sin man.

– Det finns fortfarande utmaningar, säger Peter J Skogström om att han är med i kampen om Årets Kock igen.

Just nu semestrar paret men sedan blir det fortsatt arbete i restaurangen och för Peter J Skogström väntar uppladdning inför Årets kock 2018.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *