Nyheter

Petersborg öppnar i januari

Petersborg öppnar i januari

Nyheter Tryck i förskolan gör att barn- och utbildningsnämnden beslutade sig för att öppna avdelningar i Petersborg i Vaggeryd igen

Arkivfoto från förskola

– Det blir en småbarnsavdelning med 10 – 12 barn i varje grupp och två avdelningar ska öppnas vid Petersborg i januari. Totalt är det 28 barn som ska få plats i kommunal förskola i början av januari och vi har ett tryck i båda orterna när det gäller förskoleplatser. Möjligen skulle Slättens förskola ta några barn till. I Bondstorp finns inga platser kvar och Fågelforsskolans brand gör att skolan använder en del av förskolelokalerna. Det är ett pussel att lägga, kommenterar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

I början av oktober fanns 694 barn i kommunal förskola och den 30 januari är prognosen 742 barn. I förskolan i Bondstorp, Svenarum, Växthuset och Nyckelpigan finns inga lediga platser i nuläget.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Petersborg öppnar i januari

Inget bra ställe för förskola…. Varför fixar man inte till fritiden igen? Fritiden var det bästa stället vi har haft våra barn på… Petersborg var ingen höjdare… Dock var personalen grymma, det hjälpte till den terminen vi var på Petersborg.

Det finns plats i Bondstorp! Man har utefter budget satt en gräns på 17 barn eftersom behovet tidigare sett ut så, men det går att få plats med fler eftersom lokaler finns. 2014 var det upp emot 23 barn i Bondstorp, då var det fullt! Så ingen barnfamilj i Bondstorp ska bli nekad plats som det ser ut nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *