Nyheter

Petersson (SD): ”Fikarumsgnället” gjorde att jag engagerar mig politiskt

Nyheter I en artikelserie lär vi känna våra ledamöter och ersättare som är invalda i kommunfullmäktige under mandatperioden. I dag träffar vi Emil Petersson (SD).

Kan du beskriva dig själv?

– Jag är född och uppvuxen i Gnosjö kommun men bosatt i Vaggeryds kommun sedan några år tillbaka. Anledningen till att jag blev intresserad av kommunpolitiken är att jag blev trött på att sitta och lyssna på allt ”fikarumsgnäll”. Jag tänkte att här kan man sitta hela arbetslivet och gnälla eller så kan man engageras sig och försöka göra skillnad, och så blev det.

Har du önskat eller tilldelats platsen i kommunfullmäktige?

– Jag blev nominerad till min plats på listan under vårt årsmöte och det är jag nöjd över. Det ska bli riktigt roligt att få vara med att påverka i Vaggeryds kommun. 

Vad är det för frågor som engagerar dig mest?

– Då jag själv arbetar på tekniska förvaltningen så är det klart att de frågorna intresserar mig en del. Något annat som fångat mitt intresse är socialtjänstens arbete, så när jag fick en ordinarieplats i socialnämnden blev jag riktigt glad. 

Vad ser du fram emot under mandatperioden?

– Det finns många saker jag ser fram emot, kan inte direkt peka på något specifikt. Som ny politiker är det väldigt mycket som är nytt, och många ordningar som ska följas som man måste lära sig. Mycket har jag fått lära mig på kort tid och mer ska det bli. Kan verkligen rekommendera fler nyfikna att engagera sig, vilket parti man än känner sig närmast. Det är väldigt roligt att få vara med och verka för kommunens bästa, avrundar Emil Petersson (SD).

Emil Petersson (SD)

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen och kan liknas vid riksdag. Ledamöterna utses vid val vart fjärde år. I kommunens fullmäktige finns 41 ledamöter och 27 ersättare. Kommunfullmäktige beslutar bland annat om budget och ekonomiska långtidsplaner, skatter, avgifter, årsredovisningar, köp och försäljning av fast egendom. 

Kommunfullmäktige utser även ledamöter i styrelser och nämnder samt beslutar om inriktningsmål för nämndernas verksamhet.  

Mandatfördelningen 2022-2026: S 13, M 8, SD 7, C 4, KD 4, L 2, EMP 2 och V har 1 mandat.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *