Nyheter

Petra prästvigd i Växjö domkyrka

Nyheter För drygt en vecka sedan prästvigdes Petra Sönnichsen Morris från Vaggeryd i en fullsatt domkyrka i Växjö. Nu väntar tjänstgöring i Barnarp- Ödestugu församling.

Petra Sönnichsen Morris, ny präst i Växjö stift.

Petra började att studera till präst redan 2017 under tiden har hon arbetat i Byarums pastorat som församlingsassistent och barn- och ungdomsledare. Redan nu har hon påbörjat sitt nya arbete i Barnarp- Ödestugu församling. 

– Det känns nästan lite overkligt när man har läst så länge. Jag började läsa för sex och ett halvt år sedan och har samtidigt arbetat. Sista året har jag pendlat till Lund så nu var jag ganska trött det sista. De akademiska studierna har varit på Johannelunds teologiska högskola i Uppsala. Det sista året är i Svenska kyrkans regi de har en egen skola som heter Svenska kyrkans utbildningsinstitut SKUI. Det finns bara i Lund och Uppsala, där läser alla de som läser till diakoner, kantorer, präster och församlingspedagoger tillsammans ett år.

 

 

 

 


 

Jenny Fogelström, präst i Karlskrona pastorat och Petra Sönnichsen Morris.

– Första året blir man placerad och jag önskade en församling med pendlingsavstånd så jag kommer att jobba ett år i Barnarp-Ödestugu församling. Där har det börjat en ny kyrkoherde som heter Jin och en ny kommunister som heter Stine. Det har bara varit en kvinna där någonsin tidigare och nu är vi helt plötsligt tre tjejer.

– Jag kommer på mig själv när jag går förbi en spegel och ser att jag har kragen på mig så hajar jag till. Jo, det är ju jag, jag är ju faktiskt präst nu. Jag blir bemött på ett positivt sätt med leenden och många som vill prata.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Petra prästvigd i Växjö domkyrka

Det ska bli ett nöje att åka till Barnarps kyrka och delta i en gudstjänst ledd av dig.🤗🙏 Monica

Önskar dig Petra allt gott i din nya gärning som präst. Du är en glädjefylld förkunnare. ☘️Anki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *