Nyheter

Pilgrimsparet Jonason kommer till dagledigträff

Nyheter Under dagledigsamlingen på onsdag nästa vecka gästas Svenska kyrkan i Vaggeryd av Björn och Inga Jonason från Ölmstad. 

Inga och Björn Jonason.

Paret är skapare av pilgrimskransen och kommer att berätta om pilgrimens nyckelord och sin väg till tro. De har samlat in hundratusentals kronor till behövande genom initiativet med pilgrimskransen.

Under en pilgrimsvandring fick de höra om Franciskusleden, pilgrimsleden som sträcker sig från Byarum via Jönköping till Alvastra kloster och Vadstena. Som naturälskare och nyblivna kristna tog de till sig allt vad pilgrimsrörelsen kunde erbjuda med nyckelorden som utgångspunkt. Pilgrimens sju nyckelord är frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande. Kransen med sju pärlorna påminner om de sju nyckelorden. Pilgrimskransarna tillverkas i Franciskusledens vänners regi. 

I samband med paret Jonassons föredrag kommer PRO-kören och Da Capo att sjunga fyra sånger som är komponerade av Linda Sandström, musiker i Dalvikskyrkan, Jönköping och som knyter an till pilgrimskransens pärlor.

Pilgrimskransen med de sju pärlorna som symboliserar de sju nyckelorden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *