Nyheter

Placerar 30 interaktiva skyltar

Nyheter Under maj-augusti 2018 genomför Vaggeryds kommun en digital medborgardialog för att ta reda på vad som är viktigt för kommuninvånarna när det gäller tätorternas parker och grönområden. Medborgardialogen är ett underlag för det fortsatta arbetet med grönstrukturplanen.

Som en del i arbetet kommer Vaggeryds kommun att sätta upp 30 interaktiva skyltar runt om i kommunen kring medborgardialogen.

– Syftet med skyltarna är att sprida kunskap om ekosystemtjänster och att kommuninvånarna kan vara med och påverka genom att delta i medborgardialogen. På varje skylt kommer det finnas en QR-kod som man skannar med mobiltelefonen för att komma till den digitala medborgardialogen. Vi vill få in så många synpunkter som möjligt från medborgarna kring vilka grönytor och friluftsområden som uppskattas och hur vi kan utveckla dem till det bättre, säger Madeleine Larsson, samordnare för miljöutveckling.

– Vi vill att Grönstrukturplanen, som vi för närvarande arbetar fram, ska få ett så bra underlag som möjligt, och då är det viktigt att vi verkligen får veta vad kommuninvånarna uppskattar och vill se mer av när det kommer till gröna ytor, platser och stråk i samhället. Vi har för tillfället fått in ungefär 70 svar som rör gröna platser som är viktiga för invånare runt om i hela kommunen, så engagemanget finns och vi hoppas på ännu fler svar nu i sommar, säger Hanna Grönlund, planarkitekt.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Placerar 30 interaktiva skyltar

Interaktiva skyltar? QR-kod? Skanna? Mobiltelefon? Digitala?
Ja, såhär kan denna information uppfattas av många äldre, kanske de som bäst behöver dessa grönområden då de i många fall saknar möjlighet att ta sig till avlägset liggande strövområden.
Eller står det kanske i klartext på skyltarna vad som avses och hur man kommunicerar och framför sina önskemål?

Ett av de finaste grönområdena i kommunen kommer att offras när man bygger dagis i skogen vid infarten till Södra Park. Här finns ett rikt fågelliv och en stor variation av lövträd. Dessa träd bidrar till att rena alla avgaser från de i medeltal ca 1000 fordon /dag som passerar in och ut från Södra Park. Nu blir det i stället dagisbarnen som kommer att utsättas för denna uppenbara miljöpåverkan. Dagis skall självfallet byggas där barnen finns eller kommer att finnas d.v.s väster om Hjortsjön och norr om Torsbo. Nu skall barnen bilas in till centrum från ytterområdena vilket är helt inkonsekvent. Skogen vid Södra Park borde i stället
gallras och göras mera tillgängligt för allmänheten eftersom det är det enda grönområdet i centrala Vaggeryd. Det är patetiskt att nu efterfråga invånarnas synpunkter på grönområden när politikerna visar att man saknar en konsekvensanalys för sina beslut. Kan det vara så att det är ett tjänstemannaförslag från personer som inte ens bor i kommunen och aldrig satt sin fot på Södra Park? Man kan hoppas att allt fler kommuninvånare får upp ögonen för denna felsatsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *