Nyheter

Planen klar för tomtförsäljning

Nyheter Nu har detaljplanen vunnit laga kraft på Södra Park i Vaggeryd.

Nestors eller Götarps Hage, namnet verkar inte vara helt klarlagt ännu för våra politiker, men nu är detaljplanen i hamn. Efter mer än fyra års väntetid kan nu tomtindelningen påbörjas.

– Nu är den byggklar detaljplanemässigt. Det fattas mark för ”vanlig” husförsäljning i kommunen. Detaljplanen, som varit överklagad, har nu stannat hos mark- och miljödomstolen där de inte har beviljat ytterligare prövning, säger Gert Jonsson (M).

– Det känns bra att vi får fram mer planer, men vi har fortfarande ont om lediga villatomter i kommunen, menar Kenth Williamsson (S).

– Tanken som finns är att det ska vara ett område för egnahemsvillor alltså inte ett industriföretag som köper upp tomterna, frågan kommer upp på nästkommande kommunstyrelsens arbetsutskott där vi kommer att diskutera hur tomtindelningen ska vara, avslutar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Närmare ett 15-tal nya villatomter kommer framöver att se dagens ljus strax norr om skjutfältsgränsen och som blir närmsta granne med Södra Park.

Taggar

Dela


1 reaktion på Planen klar för tomtförsäljning

Bra och kul med möjlighet till nyinflyttning i kommunen.
Dock kan jag tycka att lite energi, arbete och pengar kan läggas på redan befintliga områden, och tänker närmast på marken runt sjön som snart blivit en djungel utmed villaområdena 🤨🧐

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *