Nyheter

Planen: Vi bygger skola i Byarum

Nyheter Skolan prioriteras i teknisk budget och här presenteras både byggande av landsbygdsskola och idrottshall

Investeringarna i skolan har tekniska nämnden lämnat till budgetberedningen. Tekniska nämndens ordförande Kenth Williamsson (S) berättar; 

– 170 miljoner kronor för nytt mellanstadiet vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd. Centralköket på Fågelforsskolan ska renoveras och 1 miljon kronor är reserverade till detta och arbetet ska vara klart nästa år.

– Tanken var att vi skulle hyra paviljonger till skollokal i Byarum, men vi gör bedömningen att vi kommer bygga en skola istället för att hyra. En idrottshall vid nya Götafors skola behövs och där är 40 miljoner kronor totalt planerade under mandatperioden. Det är indelat på två år och 20 miljoner vardera år, det finns en önskan från barn- och utbildningsnämnden att idrottshall ska finnas vid nya skolan, men vilken hall är inte klart ännu. På sikt ska en idrottshall bort (reds anm; vid Hjortsjöskolan) för att ge plats åt nya mellanstadiet. Pengarna önskade och sedan ska vi hitta en ambitionsnivå. 

– Vi har också satt tre miljoner kronor under den här mandatperioden till idrottshall på nya bostadsområdet Yggen i Vaggeryd. Vi vet när det här kommer att bli av, men den stora investeringen är lagd 2027. 

Olof Sjöholm (C) vice ordförande i tekniska nämnden kommenterar reinvesteringarna:
– Vi fortsätter med ambitionsnivån gälande reinvesteringar på fastighetssidan och här ligger 12 miljoner kronor under mandatperioden. 

Tekniska nämndens prioriteringslista gällande investeringar som ska lämnas till budgetberedningen. 1. Investeringar som har förbindelse med tillstånd och myndighetskrav. 2. Investeringar med 30 procent eller mer i bidrag. 3. Reinvesteringar. 4. Nya kommunala verksamhetslokaler. 5. Exploateringar. 6. Förbättringar och sist i ordningen är attraktionshöjande. 

Taggar

Dela


Läs mer

Så här kommer nya skolan i Byarum att se ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *