Nyheter

Planerar för ny skola i Vaggeryd

Nyheter Blir den nya skolan i norra delen av Vaggeryd? Blir det bostadsområde på Stenvadet och Trolleberget i Skillingaryd? Frågorna vara många när kommunens planprogram diskuterades vid kommunstyrelsens arbetsutskott.

Här på norr i Vaggeryd planeras ny skola och ett 60-tal villatomter

Det var för ett år sedan området kring Yggesjön, i norra delen av Vaggeryd, kom upp som förslag som potentiell nytt område för bebyggelse men finns inte med i nuvarande översiktsplan. Förutom diskussionen för nytt skolområde i Vaggeryd, togs även uppdraget om att ta fram ett nytt planprogram, där ett 60-tal nya villatomter fanns med. Kommunens plankommittén jobbade under våren med att utreda förutsättningar för bostäder och skola och en förstudie redovisades för en månad sedan där tre olika alternativ fanns med. Syftet med utredningen var att visa var tilltänkt bebyggelse kan planeras med insyn till nuvarande verksamheter i området samt att ny grundskola, i området, ska prioriteras.

(S) har tidigare lyft norra delen av Vaggeryd som platsen för ny skola. Politiken är enade, det gäller att använda marken på ett klokt sätt.

– Vi har haft ett resonemang i plankommittén om nytt skolområde efter Vaggeryds Svarv, på vägen till Hok. Här får vi utreda möjligheten ytterligare. Det är en påverkan av industrin i närområdet och vi måste använda marken klokt och vi ska få till det vettigt, menar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen och Kenth Williamsson (S) nickar och tycker att ”det skulle kännas bra om vi hittar en plats för ny skola i Vaggeryd”.

När det gäller nya bostäder i Skillingaryd fanns diskussioner om nya detaljplaner.

– Stenvadet i Skillingaryd är ett stort uppdrag. Vi släpper ytterligare tomter vid Far Anders väg efter nyår. Fördelen med Skillingaryd är att vi är lite längre fram när det gäller översiktsplanen och vi har lite mer att skruva på när det gäller Skillingaryd, menar Gert Jonsson (M).

– Vi har även lyft Trolleberg i Skillingaryd där det också finns möjlighet att bygga. Vi ska kika på gamla planer först innan andra intressen påverkar. Vi ska fundera innan vi tar nya områden i anspråk. Finns det möjlighet att göra något av de befintliga detaljplaner? Undrar Kenth Williamsson (S) och får medhåll av Gert Jonsson (M).

– Ja, det är ett sätt att utveckla. Antingen ta anspråk i befintliga delar eller utveckla ny. Länsstyrelsen tycker att vi ska jobba med den mark vi redan har och Fabriksgatan i Skillingaryd är ett typexempel och jag kan tänka mig att vi inte är långt borta för att kunna göra bostadsområde vid delar av Trolleberget, då denna redan finns med i översiktsplanen, men oavsett så krävs det mycket politisk-, och tjänstemannaarbete, menar Gert Jonsson (M).

– Det gäller även området i Fåglabäck i Skillingaryd där vi redan har pekat ut att vi vill bygga bostäder, avrundar Kenth Williamsson (S).

Taggar

Dela


3 reaktioner på Planerar för ny skola i Vaggeryd

Lite fler radhus som till exempel de nya som byggs på Östra strand i Vaggeryd hade inte skadat i Skillingaryd.

Lägg lite energi på fler lägenheter så blir det lediga hus
En villa säljs före visning för mesta och långt över utropspriset

Det är väll dags för Fabriksgatan, Krahners tomt… där ser det för bedrövligt ut… det är väl inget att vänta på, nya lägenheter behövs nu när Båramo blir färdigbyggt….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *