Nyheter

Planteringen omöjliggör parkering

Nyheter Med babyskydd eller om man har funktionshinder är det inte möjligt att ta sig ur bilen vid parkeringen i centrala Vaggeryd.

Läsarbild  [1/2]

Läsarbild  [2/2]

En observant läsare har skickat in insändare om planteringskrukor på Järnvägsgatan i Vaggeryd som inte gör det möjligt att parkera och samtidigt komma ur bilen…

– Jag har ringt ansvarig på kommunen och frågat snällt om man har möjlighet att flytta krukorna en halvmeter in på gångbanan, men då får jag till svars att jag borde planera min parkering bättre. Svaret jag fick var att rutorna är 30 centimeter bredare och att det därför borde gå att parkera, men markeringarna är faktiskt på ett ställe där främre passagerardörren hamnar vid en planteringskruka, berättar Vaggerydsbon.

På tekniska kontoret får redaktionen följande svar;

”Järnvägsgatan är ett gångfartsområde, där gata och gående är i ett plan. För att tydliggöra parkeringsplatsen och få en fin miljö placeras urnor längs med kanten och parkeringen är extra bred här och ingen tvärgående linje. En lastplats kommer att göras i början av gatan för att tillgodose postens lastning och till färdtjänsten. Handikapparkeringen flyttas längre mot apoteket. Vi kommer att se över placeringen av urnorna om behov finns, främst för färdtjänst och handikapparkeringen”.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Planteringen omöjliggör parkering

Håller med om att dessa krukor är väldigt dumt plasserade. Borde flyttas in en bit så man kommer ut ur bilarna. Stört mig på detta sen de kom upp i våras. Vintertid är de bortplockade och då finns inte problemet.

Eftersom det inte är här de parkerar våra styrande i kommunen så är det inte deras problem eller hur tänker de.

Såg en bil bli skadad av en gjutjärnskruka. Kanske roar någon bitter bilhatande kommunpamp…
Förstår att det är därför dom står så felaktigt, alldeles för nära parkeringsgränsen!!! Att skylla på att dom är en markering håller ju inte. På sommartid ser vi ju målningen på gatan. På vintern går det bra utan blomkruksmarkeringar!! Flytta in dom omg!! Dumheter!!!!

Nej, nej, inte ta bort parkeringar! Befolkningen växer nämligen i Vgd!!Återgå till de normala ”snedficke parkeringarna” som fanns förut. Dubbelt så många bilar får plats samt tryggare parkering utan fickparkeringar, som medför fler plåtskador.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *