Nyheter

Uppdraget: Ska få till helheten på Slätten

Nyheter Vid kommunstyrelsens arbetsutskott informerade kommunledningskontoret om planerna på Slätten i Skillingaryd. – Spännande med olika idéer, säger Ulf Abrahamsson (C). 

Hur kommer det framöver att se ut på Slätten? Tidsbegränsat bygglov för vårdcentralen finns fram till juli 2027. Arkivbild

Nu ser kommunen till att moduler kommer på plats på Slätten, söder om Hemköp, i Skillingaryd där vårdcentralen ska flytta in tillfälligt i januari nästa år. Men vad händer framöver? Ett planuppdrag planeras, men vilken målbild på området har våra ledande politiker?

Gert Jonsson (M); 
– Vi har tidigare sagt att vi vill ha ett planuppdrag på Slätten. Det går att ta fram, men här måste man också sätta allt i ett större sammanhang. Det är en gång i livet man får en chans att forma samhället och infarten till Skillingaryd. Hur stort är centrum, var är centrum, vilken målbild vill vi ha? Att gå igenom området lite djupare tar längre tid. Det finns en centrumplan och vi får sammanställa allt, det är svårt att göra ett enhetligt uppdrag, konstaterar Gert Jonsson (M). 

Ulf Abrahamsson (C) tycker att arkitekten ska få nästintill fritt uppdrag.
– Finns det något som vi politiker inte kan tänka oss? Den frågan behöver komma upp. Annars tycker jag att arkitekten får fria händer med begränsning då om vad vi inte kan tänka oss i området. Kanske det ska harmonisera med det västra läget eller tvärtom? Det är spännande att få lite olika idéer på bordet,  menar Ulf och Thomas Axelsson (KD) flikar in att ”det finns också utmaningar när man gränsar till militären”.

Kenth Williamsson (S) summerar informationen:
– Vi måste få till helheten och det finns ett antal underlag som rör centrum.

Informationen på sammanträdet godkändes att kommunen ska fortsätta med planuppdraget på Slätten i Skillingaryd men också att den, eftersom det är ett stort område, tar en till heldag för ett längre möte om just detta uppdrag. 

– Ibland kan det vara bra att ge några extra timmar på ett enskilt ärende så det blir bra och som vi tänkt, avrundar Gert Jonsson (M). 

Taggar

2 reaktioner på Uppdraget: Ska få till helheten på Slätten

Infarterna är också en grej man ofta tänker på, vad får man för uppfattning vid norra och södra infarten när man anländer till en ort.
Är det vårdad/planerad skog, trevliga skyltar, trevliga rastplatser, diken ser vårdade ut.
Även här skulle det vara fint med strategiskt placerade träd på våra infarter.
Det skapar ett bra intryck.

Tycker nog att centrum bör vara från rondellen vid Elagenten fram till korsningen vid Hemköp belagt med någon sten. Torget får vara torget.
Trevlig belysning, en trädallé är fint på båda sidor med några parkbänkar. Ungefär som utanför Mejeriet.
Slätten kan man bygga en del på men en stor del tycker jag nog man bör göra till en trevlig park, så att allt inte är helt bebyggt och stenigt/tråkigt utan att vi får lite natur i centrum, en park är alltid trevligt att vistas i för både knopp, promenader och umgås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *