Nyheter

Plusresultat för socialnämnden

Nyheter För sjätte året i följd visar socialnämnden ett överskott för senaste verksamhetsåret

Det är inga svindlande summor, det handlar om 510.000 kronor. Småpengar i förhållande till det totala boklutet som hamnar på omkring 277 miljoner kronor.

– Nej, så är det säger Ann-Katrin Löfstedt (M) som är ordförande för socialnämnden. Hon menar att även ett litet överskott visar att de har kontroll på sin verksamhet.

Ett skäl till att det blivit ett överskott är att de särskilda statsbidragen har gett intäkter som överstiger de kostnader som det medfört. I årsredovisningen framgår att de har följt sin budget på ett bra sätt. Det som sticker ut är att insatser för hälso- och sjukvård blivit 15 procent dyrare är budget.

– Det beror på de ökade personalkostnader man fått i spåren av pandemin, menar Lotta damberg som är socialchef. Det har varit svårt att rekrytera sjuksköterskor vilket inneburit att man har fått anlita bemanningsföretag. Det har också kostat mer avseende de hjälpmedel som varit nödvändiga och som också kan läggas som pandemikostnader. Överskott i flera verksamheter är också en följd av pandemin. Man har inte kunnat bedriva verksamheten som normalt beroende på smittorisken och möjligheten till kompetensutveckling har varit kraftigt begränsad.

Taggar

Dela


1 reaktion på Plusresultat för socialnämnden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *