Nyheter

Plusresultat för socialnämnden

Nyheter Prognosen visar att socialnämnden får ett ekonomiskt överskott även för 2019

Arkivbild

När all ekonomi är redovisad pekar det på ett överskott med 2,7 miljoner kronor för 2019 och det är få kommuner om ens någon i länet som klarar svarta siffror i bokslutet. En stor orsak till överskottet är att man har jobbat med barn och ungdomars situation på ett sätt som inneburit färre fall av institution och mer av familjehem som ger en lägre kostnad utan att göra avkall på kvalitén. Det har också gjorts mera insatser inom kommunen avseende vuxna med missbruksproblematik, där det inte behövts köpas missbruksvård genom eget arbete. Vidare har insatserna för ensamkommande barn genererat ett överskott med drygt 700000 kronor.

De poster som överskridit budget är demensvården, men det har varit känt av nämnden då det orsakats av en senare förändring av verksamheten än vad som först var planerat. Dessutom byttes hemtjänstens bilpark något tidigare än beräknat.

Den exakta siffran presenteras när bokslutet är klart, men det finns intet som tyder på något annat än ett positivt ekonomiskt resultat för socialnämnden i Vaggeryds kommun.

Taggar

Dela


1 reaktion på Plusresultat för socialnämnden

Då borde överskottet gå till barnomsorgen är det är besparingar och neddragningar av personal. Skulle vara intressant att höra vad föräldrarna sägetär.Högst troligt att dom är beredda att betala lite mer och få en bättre kvalité där deras barn vistas många gånger mer än 40 h /v.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *