Nyheter

PO kan bli vigselförrättare

Nyheter Till länsstyrelsen har en ansökan inkommit gällande förordnade som vigselförrättare av Per Olof Toftgård i Tofteryd. – Varför inte, tänkte jag. Jag lämnade i alla fall in en ansökan, hälsar PO som nu väntar på kommunledningskontorets svar.

Invigning av cykelvägen Skillingaryd - Tofteryd. Arkivbild David Alin

Länsstyrelsen har skickat ut ett yttrande till Vaggeryds kommun gällande ansökan om borgerlig vigselförrättare. Det är den välkände Tofterydsbon PO Toftgård som önskar få detta förtroende. Vi ringde upp Per Olof. 

– Jag var på gång att ansöka när pandemin kom. Dels är det för att jag ibland får frågan då vi planerar och arrangerar många bröllop i ladan i Nåthult. Dels för att det slog mig alldeles nyss när ett bröllop ville ha en manlig vigselförrättare. 

– Det fanns inga manliga vigselförrättare inom kommunen (reds anm; när man gifter sig borgerligt). De hänvisades till Värnamo kommun. Då tänkte jag att nu var det dags. Jag ringde till länsstyrelsen och de bad mig skicka in en ansökan tillsammans med ett cv. 

– Det ska bli väldigt roligt om jag får möjligheten. Jag möter många brudpar i vår verksamhet. Vi hade 22 bröllop förra året här i Nåthult och nästan tio av dessa var borgerliga. Alla gifte sig inte här, men fem av dem. Nu har jag specifikt fått frågan gällande nästa år, så det här hade ju varit roligt. Jag ska inte viga personer bara i Nåthult, utan jag kan även komma ut i skogen i Gisslaköp. Jag viger i hela kommunen, om jag får godkänt, hälsar PO Toftgård. 

Senast den 5 september ska kommunledningskontoret svara ja eller nej i yttrandet, och bedömning av behovet, som länsstyrelsen i går skickade till Vaggeryd kommun. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *