Nyheter

Polisen fick medla vid ungdomsbråk

Nyheter I går kväll fick polisen ingripa vid ett bråk utanför Fågelforsskolan i Skillingaryd.

Polisen fick medla i ett bråk mellan ungdomar. Foto: Arkivbild

Polisen kallades till platsen efter att en privatperson uppmärksammat ett bråk mellan ungdomar.

Enligt uppgifter ska det ha handlat om bråk mellan några tjejer och ett större antal killar.
Samma uppgifter uppger att killarna ska ha jagat tjejerna och kasta sten mot dem.

 Polisens presstalesman, Åsa Willsund bekräftar att polisen fick åka till skolan.
– Polisen kom till platsen klockan 21.40  på onsdagskvällen.

Däremot kan hon inte bekräfta att det förekommit stenkastning.
– Det är ingen information som vi fått, säger hon.

På platsen fanns det i alla fall många upprörda känslor i omlopp när polisen kom fram.
– Polisen började med att medla mellan ungdomarna och efter en stund lugnade situationen ner sig, fortsätter Willsund.

Polisen pratade med ungdomarna och senare också med en del föräldrar.
– Efter det lämnade polisen platsen. Då fanns det ingen anmälan och ingen misstanke om brott, förklarar Åsa Willsund.

Taggar

Dela


17 reaktioner på Polisen fick medla vid ungdomsbråk

En fundering. Kanske dax att införa kvällsvandringar av föräldrar från klass 7 – 9. Och gymnasieföräldrar. Kommunen kanske kan ge en peng till klasskassorna för detta engagemang. Lär ju visa sig snabbt vilka som är med eller emot.

Men att kalla tjejer och deras mammor för horor med hur man ska ”knulla”dom. Är för aldrig acceptabel. Hade det varit en av mina grabbar så hade dom fått sig en jävla utskällning och träffat dom tjejerna och bett om ursäkt för sitt beteende. Men det kallas väl misshandel nuförtiden!!!

Fundersam, vad ska jag lära mig? Tycker du är nere på sandlåde-nivå. Minns du ens vad artikeln handlade om? Du verkar mer intresserad av att ge dig på mig. Jag kommer inte svara dig mer, jag slösar inte energi på folk som bara vill tjafsa. Jag ska däremot gå en sväng i samhället och kanske göra en insats om det behövs. Jag tycker att det är mer meningsfullt än att sitta framför datorn och trolla. Men ha en trevlig kväll!

Vi har alla ett ansvar för att vårt samhälle blir en bra plats att leva på. Om nu ”alla” vet vilka som är med i gänget är det konstigt att ingen kan göra något åt saken. Prata med föräldrarna kanske hjälper, men alla har inte det föräldrarstöd som behövs. Det kanske är föräldrarna som behöver hjälp…

Fundersam! Jag betackar mig för såna kommentarer då jag är starkt emot att ”hänga ut” folk. Sånt håller inte jag på med, det får stå för dig!

Jadu Kia vad jag gör sitter å skriver här ”skämt åsido”upp fostra min barn så att dom inte blir som dom du skriver om här. För det vill väl ingen förälder uppleva? Men vi hänger ut dom här med namn och bild som någon som skrivit här vill, då blir det bra. Eller vad tror vi om det?

Om du läser artikeln lite mer noga så står det att polisen inget då de inte anser det vara ett brott mot lagen. Trots det så va det 3 rädda flickor som blev kallade hora och jagade igår. Hår måste föräldrar alltså gå in istället. Vad gäller skadegörelser och stölder så vet ”alla” vilka gänget är men tyvärr så behöver polisen mer på fötterna än så. Polisen har flera namn. Men när ungarna skyddas av sina föräldrar, ja då kan inte samhället göra så mycket åt det.
Vad beträffar min egen insats så gör jag mer än bara skriver här. Om du hade läst mitt förra inlägg lite mer noga så står det att ”vi” är en liten klick som försöker få rätsida på detta. Jag är en av dom. Vad gör du själv åt problemen i samhället?

Kia ! Har jag skrivit att det är okej att kalla folk det ena å andra? eller att det är ok att förstöra? Jag menar att vet du vilka det är så polisanmäl dom då? eller fortsätt att skriva här då blir det nog bättre…………

Du Fundersam, ingen spyr galla utan orsak. Tycker du det är ok att dessa gäng kallar flickor för horor, jagar dom och kastar sten? Tycker du det är ok att de skräpar ner och tar sönder på Fågelforsskolan? Varför ska vi ansvarsfulla behöva åka hem och berätta för föräldrar vad deras barn gör ute på kvällarna? Har man så dålig koll på sina barn så man förlitar sig på att andra vuxna säger till om ens barn gör nåt så brister man i sitt föräldraansvar. Var och ska faktiskt hålla koll på sina egna ungar, det ska varken polis, skolans personal eller andra vuxna behöva göra. Men som det är nu så är vi endast en liten klick vuxna som jobbar emot mängden där föräldrarna håller både varann och sina ungar bakom ryggen. Usch för denna usla mentalitet! Rättigheter medför skyldigheter!

Allt detta gjorde ju killarna för en anledning.
Jag har haft kontakt med en av grabbarna och då påstod han att tjejerna har kallat dem negrer
Det och andra fula ord och det ledde till att killarna gav tillbaka fula ord.

Kenta, du har helt fel info! Jag såg när allt började och tjejerna kallade INTE killarna för nånting. Killarna började skrika direkt och tjejerna sa till dom att hålla käften. Det va DÅ gänget satte av i full fart efter tjejerna. Tjejerna måste få freda sig när nån skriker ”hora” eller tycker du inte det? Så sluta försvara idioterna, tjejerna gjorde ingenting för att trigga igång det här!

Hej ! Om ni nu vet vilka det är så är det ju inte så svårt att åka hem till föräldrarna eller ringa dom? Jag som förälder skulle uppskatta om någon kontaktade mig om det var mina barn som var inblandade. Vi hoppas att ni som spyr galla över ungdomarna vet vad ni pratar om?

Hej.
Jo då nog vet och ser man en del då jag bor mitt i smeten där dom håller till. Dock svårt att se vilka dom är när det är mörk ute.

Häng ut killarna med namn bara! Kan Expressen kan ni!
Sen borde ju polisen ha mer koll runt Fågelforsskolan på kvällarna. Hur svårt kan det vara liksom?

Föräldrar, ta ert ansvar! Ni vet själva vilka ni är som behöver ta tag i era ungdomar. Vi andra föräldrar vill kunna släppa iväg våra barn på kvällarna när de ska till och från idrottsaktiviteter, kompisar osv. Ett ungdomsgäng ska inte få regera och härja fritt i Skillingaryd, det här måste få ett stopp!
Skadegörelser, stölder, trakasserier, bråk och nedskräpning. Det är dags att ni som är föräldrar till dessa ligister tar ert ansvar. Vi andra vuxna kommuninvånare ska inte behöva uppfostra era ungar! Våra barn ska inte behöva råka illa ut för att ni inte kan hålla reda på vad era barn gör. Skärpning!!

Inget brott??? Det är alltså helt ok att kasta sten på tjejer och kalla dem horor?? Någonting har gått väldigt fel i Sverige…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *