Nyheter

Polisen kom till Bäckalyckan

Nyheter Till sommarlovslediga barns förtjusning (och förvåning) kom polisen med blåljus till Bäckalyckan utanför Vaggeryd

Med blåljus kom polisen till Bäckalyckan  [1/22]

Alla barnen undrade vad som var på gång  [2/22]

...och smög sig fram  [3/22]

  [4/22]

  [5/22]

  [6/22]

Polisradion visades  [7/22]

Handfängslet kände många igen  [8/22]

  [9/22]

Många var nyfikna på polisyrket  [10/22]

  [11/22]

Den svarta lådan  [12/22]

Spikmattan...  [13/22]

slängdes snabbt ut  [14/22]

  [15/22]

  [16/22]

Sirenerna sattes på  [17/22]

Glad tjej  [18/22]

Polisen kollar upp Johan Gunnarssons bil  [19/22]

Fullt i bilen  [20/22]

Alla ville vara med  [21/22]

Kommande polis?  [22/22]

Områdespolisen Fehmi Candemir gjorde en jublande entré till Bäckalyckan i går. Barnen sprang fram, samtidigt som de inte visst om det var på riktigt… När han steg ur polisbilen och såg snäll ut vågade sig barnen ända fram till Fehmi.

– Hur många år har jag varit polis frågar han barnen. Alla svar mellan 1 år till 60 år kom från de sommarlovslediga barnen.

– Jag har jobbat som polis i 30 år. När man utbildar sig kan man bli spanare, då är man civilklädd. Man kan jobba som kriminalare, då utreder man brott, man kan vara hundförare, jobba inom insatsstyrkan eller vara som jag, uniformerad områdespolis och jag åker i en målad polisbil med sirener, börjar Fehmi berätta.

– Är det inte varmt att ha uniform hela tiden, undrar ett av barnen ”Jo, det är det ibland”, svarar Fehmi.

Polismannen visade utrustning han hade på sig. Pistolen visste alla var det var och han visade ett extra magasin också fanns i hölstret.

– Jag har den här för att skydda er, men jag kan behöva använda den ibland också. Mest är det för att avliva djur som lider vid en trafikolycka som har inträffat, säger Fehmi.

Pepparsprayet togs fram och alla barnen ropar ”pepparspray” och en kille undrar om den används när någon inte lyssnar?

– Den här måste vi prova på oss själva innan vi får lov att använda sprayet. För att man ska förstå hur det känns. Det gjorde vi när vi gick utbildningen. Vi använder det när vi träffar våldsamma personer. Det här svider i ögonen och vi har även ögonduschar som vi, när personen lugnat ner sig, kan lämna över till dem. Jag har en batong här i hölstret och den kan bli längre om jag skulle behöva försvara mig, berättar Fehmi och öppnar bakluckan. En svart låda, som nästan såg ut som portfölj togs fram och på lådan var det avbildat en spindel. Som tur var fanns inga spindlar i lådan utan det var en spikmatta som Fehmi instruerade i hur den fungerar och att man snabbt drar in den igen så inga oskyldiga kör på mattan.

Handbojorna och polisradion instruerades innan det var dags att provsitta bilen. Det blev snabbt fullt i polisbilen och Fehmi undrade om han kunde slå på någons registreringsnummer via paddan i bilen. Ungdomsledaren Johan Gunnarsson Saab 95:a stod parkerad intill och Johan upplyste polismannen om registreringsnumret. Femhi kopplade upp sig och fick förklarat av en kvinnlig kollega att bilen var helt okej.

– Puh, det var ju tur det, säger Johan Gunnarsson, som således inte behövde skjuts hem från Bäckalyckan i Vaggeryd.

Vem vet, intresset var stort bland barnen i kommunen, så några av dessa väljer säkert polisyrket framöver efter dagens spännande besök.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *