Nyheter

Polisen specialsatsar mot rattfyllerister

Nyheter Polisen genomför just nu en stor kampanj i jakten på alkohol- och drograttfyllerister.

Under en veckas tid kommer polisen att rikta speciell uppmärksamhet mot dessa problem. Kampanjen är riksomfattande men även internationell. Inom hela EU kommer polisen att genomföra denna satsning på trafiksäkerhet. En av platserna som polisen genomförde en trafikkontroll på under morgonen var Hörle. Mellan 8.30 och 09.00 gjorde polisen ett antal tester på förarna. Tur för en del var nog att polisen inte satsade på en hastighetskontroll. Flera av bilisterna fick uppmaningen att köra lugnare, efter att de klarat alkoholtestet. På platsen var det förutom 40 kilometer i timmen också riktigt halt. Peter Karlsson vid Jönköpingspolisen samordnar kampanjen i länet. Har gissar att det kommer att bli mellan 4 och 5 tusen bilister som kommer att få genomgå alkoholtesten under veckan.

– Sedan har vi problemet med drograttfyllerister.

– Dessa har tangerat eller till och med blivit fler än alkoholfylleristerna, konstaterar han. Samtidigt som drograttfylleristerna blivit fler har också fler åkt fast för detta. Orsaken är, förutom att antalet drograttfyllerister ökat också att polisen har blivit skickligare på att identifiera folk som använt droger. Polisen kommer under veckan att ställa sig på platser där de vet erfarenhetsmässigt att många påverkade kör.

– Men vi kommer också upprätta kontroller på platser där vi normalt inte håller till, berättar Peter Karlsson. I morgon är det lucia och även då kommer polisen att vara ute.

– Vi kommer nog att göra en extra kontroll i morgon.

– Kanske att vi är ute lite extra tidigt för att se om de finns några i trafiken som firat lucia med alkohol, säger Peter Karlsson.

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *