Nyheter

Polisen tacksamma när folk larmar om misstänkt rattfylleri

Nyheter Under den senaste veckan har det varit många fall av rattfylleri i Vaggeryds och Värnamo kommun. En del av förklaringen till detta kan vara att allmänheten tipsat om misstänkta bilar, säger Sofie Johansson från polisen i Värnamo.

Genrebild: David Alin

Den senaste veckan har fem personer blivit misstänkta för rattfylleri i de båda kommunerna. Både genom alkohol och droger.

Två av fallen sticker ut.

I fredags greps en utländsk medborgare misstänkt för rattfylleri. Han släpptes senare av polisen efter att de kontrollerat hans uppgifter. I söndags var det dags igen. Denna gång i Skillingaryd.
– En allmänhet ringer in till oss och tycker att vi ska kontrollera en bil. Då kan man misstänka en man i 25-årsåldern för rattfylleri. Han blir också gripen i det initiala skedet, säger Sofie Johansson.

Även denna man var utländsk medborgare.
– Vi måste kunna kontrollera att de kan bli fällda för brottet så de inte drar iväg utomlands. Men efter att vi kontrollerat att han hade adress i Sverige så släpptes han. Men han är fortfarande misstänkt för rattfylleri.

Polisen har inte haft någon extra insats mot rattfylleri den senaste veckan. Istället har det i båda fallen varit tips från allmänheten som kunde leda polisen rätt.
– Vi är jättetacksamma när folk ringer in till oss när de får en känsla, eller att de vill lämna ett tips om en misstänkt rattfyllerist, säger Sofie Johansson.

 

Taggar

Dela


1 reaktion på Polisen tacksamma när folk larmar om misstänkt rattfylleri

Denna mening gav mer frågor än svar:

Men efter att vi kontrollerat att han hade adress i Sverige så släpptes han. Men han är fortfarande misstänkt för rattfylleri.

Innebär detta att man inte riktigt vet om han körde rattonykter och låter honom därmed köra/vingla vidare på vägen? Alltså vid samma tillfälle man stannar personen – ifall ni hänger med på vad jag menar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *