Nyheter

Polisen varnar för bedrägeriknep

Nyheter Under den senaste tiden har privatpersoner på flera håll i länet blivit bedragna i samband med att man ska sälja sina värdesaker.

Gärningsmännens tillvägagångssätt går ut på att de först annonserar om att de finns på plats på olika orter för att värdera och köpa värdesaker såsom guld. Målsäganden uppsöker sedan bedragarna för att få sina tillhörigheter värderade och sålda. När säljaren överlämnar sakerna utlovas betalning inom några dagar – men några pengar kommer aldrig.

Under april månad har bland annat flera personer i Jönköpings län drabbats av det tillvägagångssätt som synts på flera håll i landet i närtid. Totalt har närmare 40 anmälningar registrerats kopplat till detta.

Bedragarna har i dessa fall verkat i olika lokaler, där man mött upp inte ont anande säljare och tagit emot värdesaker med löftet om att en betalning senare kommer att ske.

Polisen vädjar nu till allmänheten att se upp för och vara vaksam på den här typen av verksamhet, samt att man kontaktar polisen på 114 14 om man tror sig ha blivit utsatt eller kommit i kontakt med en gärningsperson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *