Nyheter

Politiken fick information om upphandling

Nyheter Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde informerade kommundirektören hur upphandlingen av skolan och äldreomsorgens köttupphandling har gått till

Arkivfoto från kosläpp i Häradsköp. Mullsjö kommun har krav i sin upphandlingspolicy att barnen ska kunna besöka gården där köttet i skolan kommer ifrån

Den uppmärksammade upphandlingen av kött till skola och äldreomsorg som närproducerade- och ekologiska Häradsköps gårdsbutik förlorade, har nu informerats till kommunens politiker.

– Vi bestämmer policyn angående upphandling och tjänstemännen utför sedan upphandlingen. Vi får fundera i våra politiska led hur upphandlingen ska formas i fortsättningen, säger Thomas Axelsson (KD).

– Vi kommer att titta på policyn angående upphandling, säger Kenth Williamsson (S).

– Anbuden kanske passar bättre nästa gång. Vi har diskuterat ärendet och kommundirektören har redovisat hur allt har gått till, säger Thomas Axelsson (KD) som även berättar att Mullsjö kommun har en punkt i upphandling att det ska vara ett krav att skolorna ska kunna besöka gårdarna köttet kommer ifrån. 

Policyn i ovan upphandling har varit styrt av lägsta pris. Det var den 28 maj vi berättade om att Häradsköps Gårdsbutik förlorade upphandlingen. Artikeln kan läsas här.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Politiken fick information om upphandling

Vaggeryds kommun har följt lagen. Begränsar man möjligheterna att lägga anbud för mycket, t ex genom att kräva att leverantören har sin verksamhet inom kommunens gränser, så är upphandlingen lätt att överklaga och måste göras om.

Vänd på resonemanget, hur käckt vore det om företag i Vaggeryds kommun inte fick sälja något till grannkommunerna?

Ibland kan man läsa lagen som när f-n läser bibeln. Var finns lagkravet att lägsta pris ska styra? Det gick bra för Mullsjö Kommun att ställa krav på närhet, Det måste ju inte vara bundet till kommungränsen. SKÄMS!

Svårt att tro att detta kött kommer från svenska djur en god djurhållning låg antibiotikaanvändning som vi har i Sverige ger hög kvalitet men kostar också mer kommunen har ett stort ansvar för vad de serverar för mat ,

Att må bra kostar

Ja man kan ju undra vad den antagne leverantören gör sin besparing i jämförelse med Häradsköps Gård!!!!!!! Med tanke på den långa transportkedjan också ……….. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *