Nyheter

Politiker: Vi skapar förutsättningar för Hok

Nyheter Vid kommunstyrelsens arbetsutskott diskuterades detaljplanen som möjliggör för en förskola i Hok.

Snart är detaljplanen kanske klar som möjliggör den nya förskolan i Hok

Granskningshandlingarna rörande detaljplanen för Hok 2:110 med flera i Hoks tätort, där bland annat en ny förskola ska få plats, har godkänts av arbetsutskottet i kommunstyrelsen. 

– Förskolans detaljplan går nu ut på granskning, den har legat ett tag då Trafikverket har haft synpunkter. Det här är bra för centrumverksamheten. Vi har behållit gröntippen och vi tillägger att vi bör göra återvinningsstationen något lite djupare, berättar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen och femklöverkollegan Ulf Abrahamsson kommenterar ”Det här är en bra plan”. 

Det var i april för fyra år sedan som arbetsutskottet gav i uppdrag att upprätta en ny detaljplan för att möjliggöra en ny förskola i Hok. 

I oktober samma år beslutades att skicka ut detaljplanen för samråd som skulle vara under samma månad, 2018. 

I februari 2019 godkändes upprättad samrådsredogörelse där det noteras att istället för att bryta ut vissa områden ur detaljplanen kommer hela gällande plan att upphävas och ersättas med ny. Det innebär att användningen för flera olika ändamål i den befintliga detaljplanen ändras, medan andra användningar enbart flyttas in i den nya planen utan förändring. Syfte med detaljplanen är att möjliggöra ny förskola i Hoks tätort samt att planläggningen även ska skapa förutsättningar för ny bostadsbebyggelse och mark för centrumändamål, som butiksverksamhet. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *