Nyheter

Politikerna börjar förbereda för ny simhall

Nyheter I december förra året beslutade kultur- och fritidsnämnden att skicka ut förfrågan till partigrupperna gällande att ta ställning till vilken riktning kommunen bör rikta fokus gällande simhallen i Vaggeryd. Kommunstyrelsens arbetsutskott hade uppe frågan vid senaste sammanträdet. 

Arkivfoto

Befintligt underlag som finns i dag är att simhallen i Vaggeryd uppnått ”sin tekniska livslängd” och en rapport från 2021 slår fast att kommunens alternativ är en genomgripande renovering, alternativt att planera för att bygga en ny simhall. Kultur- och fritidsnämnden förordade kommunfullmäktige i mars i år att inrikta arbetet mot att bygga en ny simhall i Vaggeryd. 

Kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M):
– Vi måste politiskt börja jobba med den här frågan. Vi har skickat det här vidare till budgetberedningen och så småningom kanske vi kommer till projektberedning. Politiskt måste vi sätta oss ned. Frågan har rullat runt och det börjar bli tryck från alla kanter, menar Gert Jonsson (M). 

Thomas Axelsson (KD);
– Alla partier har sagt vad man tycker, men det känns ändå som att simhallens placering är där den är och att det diskuteras nybyggnad i första hand och i andra hand renovering och/eller tillbyggnad. Det ger också effekter mot befintlig sporthall om man bestämmer sig för rivning eller utökning av området. Det är också en fråga vi får diskutera politiskt, menar Thomas Axelsson (KD). 

Kenneth Åberg (S) infliker:
– Gruppen måste få förutsättningar. Vi har sagt närhet till kollektivtrafik, skola och centrum. Trafikförningen är viktig och här krävs det en helikopterverksamhet. Det här måste lösas, det är ett 50-års projekt och det krävs ett stort planarbete. 

Ulf Abrahamsson (C);
– Kultur- och fritid kommer inte vidare och man vill se en politisk vilja vad som görs. Därefter kan vi gå vidare. 

Kenth Williamsson (S);
– Vi kan konstrar att vi haft ett remissförfarande. S, SD och M är för en ny simhall och det bör således leda mot det hållet, menar oppositionsrådet Williamsson (S). 

Nu väntar projektet simhallen planeras vidare i budgetberedningen…

Taggar

Dela


1 reaktion på Politikerna börjar förbereda för ny simhall

Köp city bil och bygg där.
Gamla sporthallens lokaler går bevisligen åt till verksamhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *