Nyheter

Politikerna fryser sina arvoden

Nyheter Femklövern med Gert Jonsson (M) kommer med ett förslag i arbetet med en som man ser det mycket tuff budget för 2018.

Gert Jonsson (M)

– Just nu sitter vi ett tufft budgetarbete och det är svårt att pedagogiskt förklara att 2016 hade vi ett rekordresultat för Vaggeryds kommun på 41 miljoner samtidigt som vi sitter i budgetarbete inför 2018 och ska effektivisera kommunens verksamhet med tre procent, noterar kommunalrådet Gert Jonsson.

– Förklaringen är att skatteintäkterna inte stiger lika mycket som vi har i kostnadsutveckling. Inkomster och utgifter måste gå ihop på lång sikt och de prognoser som vi nu har innehåller en skillnad som vi måste hantera.

Han pekar på att man inför kommande budgetarbete måste vända på alla stenar och att även politiker själva måste ta en del i att vara återhållsamma med kostnader för den politiska verksamheten.

– Femklövern kommer därför att i budgetarbetet föreslå att nivåerna på ersättningen för politikerarvoden inte räknas upp med index för 2018 utan att arvodet för politiker ligger fast på 2017 års nivå, uttalar sig Gert Jonsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *