Nyheter

Politikerna möttes på Mastec

Nyheter Näringslivsrådet ordnade med lyckade företagsbesök under dagen för kommunstyrelsens politiker och tjänstemän. Politikerna fick, från Carlssons, uppdraget; "Bygger ni bostäder - bygger vi fabriker".

Med KarlssonBuss och Olle Hansson som chaufför kom kommunstyrelsen till Mastec idag på förmiddagen  [1/17]

Koncernchef Henrik Carlsson informerar om företaget  [2/17]

Mats Carlsson poängterar vikten av utbildning  [3/17]

Delar av kommunstyrelsen  [4/17]

Intressant företagsbesök  [5/17]

Klas Gustavsson, Peter Götesson och Thomas Ottosson  [6/17]

Stort gäng samlades  [7/17]

Allan Ragnarsson, kikar in svetsen på de färdiga produkterna, Kristin Stark, Christer Holmgren och Rose-Marie Moberg  [8/17]

Tre gånger Carlsson diskuterar  [9/17]

Peter Götesson, Gert Jonsson och PO Toftgård  [10/17]

Kommunalrådet kikar in gruvborrsmaskinen som monteras  [11/17]

Lyssnar...  [12/17]

Kommundirektören Annika i mitten  [13/17]

Peter Götesson visar några av produkterna  [14/17]

Henrik, koncernchefen, följde med på rundan i fabriken  [15/17]

Intressant besök  [16/17]

...och utanför väntade Olle från Stoarp, utanför Hok, på att sällskapet skulle vidare.  [17/17]

Ett 20-tal politiker och tjänstemän kom med buss från Kinnarps i Skillingaryd och svängde in på parkeringen vid Mastec under förmiddagen. Det var dags för dagens andra företagsbesök.

Koncernchefen Henrik Carlsson, son till Mats, hälsade sällskapet välkomna och informerade om företagets kapacitet, vision och möjligheter. Mats Carlsson nämnde kort om deras pågående utbildning som han och några företagare till har ordnat tillsammans med arbetsförmedlingen.

Kommunalrådet Gert Jonsson (M) frågade Mats vilka tre saker han ville skicka med politikerna. Snabbt svar kom från Mats;

– Skolan, bostäder på attraktiva ställen och att bibehålla åldringsvården, svarar Mats Carlsson samtidigt som han skickade med alla att ”bygger ni bostäder – bygger vi fabriker”.

Därefter blev det rundvandring i lokalerna där om- och kanske tillbyggnad kommer att ske. Intressant rundvandring i monteringen där politikerna ställde frågor både till Peter Götesson och en del anställda montörer.

–Egentligen önskar man mer sånt här. Väldigt intressant och roligt. Vi vet för lite om ortens företagare, säger Roger Ödebrink (S).

– Mycket intressant. Vilket stort företag och vilken förändring de genomgår, menar Thomas Axelsson (KD).

– Jag är mycket stolt över företagarna i vår kommun. Mycket spännande med besöken. Vi vill veta vad företagarna vill att vi i kommunen ska göra för dem. Och det fick jag svar på från Mats. Finns det inte barnomsorg, skola och bostäder så går det inte, vi är ansvariga för att servicen ska fungera, säger Gert Jonsson (M).

– Jättebra och nyttigt. Vi har många företag att vara stolta över i vår kommun, menar Jerry Karlsson (L).

– Såklart är det positivt att man får se vad som tillverkas i kommunen och att det är sådan utmaning med kompetensförsörjning, menar Annelie Borgström (S).

– Mycket imponerande. Vilken teknisk utveckling. Men jag trodde inte att de hade sånt stort personalbehov, svarar Pelle Philip (C).

– Jag är mycket imponerad av verksamheten, avslutar Kristin Stark (MP)

Efter lunch väntade sammanträde i Skillingehus med gedigen dagordningslista att besluta om som vi återkommer med rapport om i morgon…

Taggar

Dela


6 reaktioner på Politikerna möttes på Mastec

Tongångar som på 1990-talet. Det var en spännande tid att vara med om. Ständiga förändringar hela tiden. / Tid ekonomidir, vvd, mm i Mastec.

En tanke är väl att de företag som önskar besök av politiker också kan meddela detta intresset till kommunstyrelsen. Mailadress finner ni på vaggeryd.se .

Min tanke ovan var att när arrangemang som ovan anordnas kan man även välja mindre företag för besök, inte alltid de största.

Men det är härligt att Du som politiker omgående gör ett inlägg och lägger ansvaret på oss småföretagare. Anmärkningsvärt, men bekräftar min känsla för Er syn på oss småföretagare!

Hej Småföretagare, är ej politiker längre. Ville bara påpeka att en tvåvägskommunikation kan vara bra också. Jag tror nog att många politiker inte idag vet hur många fina mindre företag det finns i kommunen. De större företagen känner de flesta till. Tråkigt att du får detta till att jag inte gillar småföretag.

Politiker och tjänstemän i Vaggeryds Kommun är även välkomna till mindre företag i Vaggeryd. Det finns många fina företag med 1-20 anställda som är värda ett besök. Dessa företag är också familjeförsörjare som förtjänar besök och chans till kommunikation. Stora företag som Mastec och Kinnarps har stora egna organisationer som tar sig fram… Visa att Ni även värnar om mindre företag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *