Nyheter

Politikerna vill debattera!

Nyheter Kommunfullmäktige på måndag. Då borde det varit allmän debatt tycker oppositionsrådet Kenth (S)

Kenth vill ha allmändebatt i fullmäktige

Under kommunstyrelsens arbetsutskott i veckan beslutades vad som kommer att ske på kommunfullmäktiges möten. Men Kent Williamsson är inte nöjd.

– Jag saknar debatt! Vi har inte haft någon debatt om förra året. Nu när debatten är inlagd senare på året så blir det en valdebatt. Det hade behövts en diskussion. Jag tycker det är lite speciellt och är mycket förvånad över att vi partier inte får ha allmän debatt under fullmäktige, säger Kenth Williamsson (S).

Istället för allmän debatt blir det nu information av olika ämnen istället.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Politikerna vill debattera!

Att vi inte skulle ha en debatt i januari 2018 när det är valår det är förvånande och inget som jag står bakom. Däremot så var vi kritiska till att man lade debatterna sent på mötet för när det väl var dags för debatt så var tiden alldeles för sen. Vilket ledde till att vi fick ställa in. Vilket gjorde åhörare irriterade.

Kommunfullmäktiges presidium har kommit överens med partiernas gruppledare att den allmänpolitika debatten äger rum under fullmäktiges augustisammanträde. Tidigare hade vi denna debatt i januarisammanträdet men senast detta var aktuellt hann vi inte med debatten eftersom andra ärenden drog ut på tiden. Då bestämdes att vi lägger debatten i augusti. Så har det varit de senaste åren.

Christer Holmgren (m)
KF:s ordf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *