Nyheter

Politikernas förslag: Vi köper 52 hektar industrimark för 53 miljoner

Nyheter Vid kommunstyrelsens sammanträde beslutade politikerna att lämna förslag till fullmäktige gällande fullföljande av intentionsavtalet med fastighetsägaren i Bratteborg. – Vi har tidigare ”paxat” området och nu föreslår kommunstyrelsen att vi köper marken, säger Gert Jonsson (M).

För 53 miljoner kronor köper kommunen 52 hektar mark i norra delen av Vaggeryd, väster om E4:an och norr om nuvarande exploaterade mark som är belägen ovanför travbanan. 

– Vi fullföljer intentationsavtalet vi haft med markägare sedan 2021. Det är 52 hektar som vi köper för 53 miljoner kronor. Tanken är att vi ska ha markreserv för våra företagare som behöver utvecklas, berättar Gert Jonsson (M). 

101 kronor kvadratmetern. Vad händer sedan?

– Det kostar att göra en detaljplan också och det tar några år innan vi blir klara. Det borde kunna gå att räkna hem, det är svårt att jämföra i tid, svarar Gert Jonsson (M) och kommenterar att nedanför aktuella området har kvadratmeterpriset för industrimark legat över 300 kronor vid försäljning. 

Kenth Williamsson (S):
– Vi behöver mark och vi har varit för dåliga på att köpa in mark. 

Jörgen Johansson (C) håller inte riktigt med.
– Vi har varit duktiga på att köpa industrimark, men vi har inte varit lika framåt när det gäller mark för bostadsbyggnation. Där behöver vi vässa oss. 

Kenth Williamsson (S) tycker att femklövern ”inte lämnat mycket mark i lager” men håller med om att mark behövs både till industri och bostäder i kommunen. 

Innan köpekontraktet blir verklighet ska kommunfullmäktige fatta beslut i frågan när det gäller marken i Bratteborg, intill E4:an, som kostar kommunen 53 miljoner kronor och är 52 hektar stor. 

__________________________

Om kommentarer

Du som kommenterar tänk på det här:

Inga påhopp tolereras på politiker, andra personer, föreningar, myndigheter eller andra. Inga svordomar eller antydningar till detta tillåts, då tas kommentaren bort med automatik. Rasism är självklart inte tillåtet.

Vi vill gärna att ni använder ert riktiga namn eller har ett återkommande alias. Ibland tvingas vi ta bort kommentarsmöjligheten på grund av att våra regler inte följs.

Blir det ingen bättring så kommer vi att förändra möjligheten att kommentera.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Politikernas förslag: Vi köper 52 hektar industrimark för 53 miljoner

Känns spontant som 52 miljoner kunde göra mycket mer nytta för våra äldre och sjuka kommuninnevånare.

Haha, när det inte ens finns el nog att gå runt för de företag som vill bygga ut? Dessutom är det ju ett utmärkt sätt att spendera pengar till sådant som är absolut onödigt i tider som dessa.
Men jag är ingen politiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *