Nyheter

Politisk tungviktare gästade Uffes Bygg

Politisk tungviktare gästade Uffes Bygg

Nyheter I dag har Skillingaryd haft ”tungt” politikerbesök.

Kristdemokraternas gruppledare i riksdagen Andreas Carlson från Mullsjö använde måndagen till ett studiebesök på Uffes Bygg i Skillingaryd.
Andreas Carlson utsågs till landets näst mest företagsvänlige politiker efter förra näringsministern Annie Lööf. Därför har han en hel del att leva upp till när han tar plats i riksdagens talarstol för att debattera, exempelvis ROT-avdraget.
– Just nu är osäkerheten stor kring just rot-avdraget. När företag som Uffes Bygg berättar att de tänker anställa personal är det viktigt för dem att veta vilka spelregler som gäller, säger Andreas Carlson och vidareutvecklar:
– Eftersom dessa företag är jobbskapare är det särskilt viktigt att lyssna till dem. Fyra av fem nya jobb skapas ju av småföretag.
Ulf Karlsson skapade Uffes Bygg för tolv år sedan och har idag elva anställda med en omsättning på elva miljoner. Han tog naturligtvis tillfället i akt att ge sin syn på saker och ting inom näringslivet när nu tillfälle gavs.
Han erkände att det ibland är svårt att fatta att det finns sysselsättning till alla anställda 400 timmar i veckan. Samtidigt som snårskogen av regler ska följas och varumärket nogsamt vårdas. Men på något sätt går det.
Han har märkt en stor förändring sedan rotavdraget infördes.
– Innan dess kunde så många som hälften av kunderna fråga om vi kunde göra jobbet svart. De frågorna  har försvunnit helt och hållet, säger Ulf Karlsson som menar att tajmingen kring den föreslagna sänkningen av rot-avdrget från 50 till 30 procent kunde ha varit bättre.
– Varför inte vänta till mars? Januari, februari och mars är de sämsta byggmånaderna. Om sänkningen hade införts i mars hade det inte varit så stort bekymmer, menar han.
Andreas Carlson tackade för några givande studiebesökstimmar i Skillingaryd.
– Det är väldigt viktigt att veta hur snacket går, vilka tankar som företagarna har. Det är ju Ulf Karlsson och hans kompisar som skapar arbete och drar in skattepengar, summerade han.
Vem vet, kanske Ulf Karlsson på Uffes Bygg blir ett verktyg i framtida riksdagsdebatter framöver; precis som Jonas Hugosson på ICA i Vaggeryd har varit.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *