Nyheter

Pontus och Keith fick fina utmärkelser

Nyheter Under lördagen var det årsmöte och prisfest för ett 70-tal medlemmar i Skillingaryds Motorklubb i PO:s lada i Nåthult. Pontus Mejving och Keith Wennberg fick klubbens finaste utmärkelser. 

Pontus Mejving och Keith Wennberg tilldelades SSMK:s finaste utmärkelse

Husses Vandringspris och Klubbens Hederspris har som tradition delats ut vid den årliga prisfesten. Nomineringar har gjorts av medlemmar och styrelsen har varit jury. 

Klubbens Hederspris 2023 tilldelades Keith Wennberg med motiveringen:

”Killen som alltid ställer upp för klubben i vått och torrt. Bland annat tre visningar och föredrag hos räddningstjänsten samt bandning före tävling. Jag hjälper till, var svaret direkt, när förrådet skulle flyttas och när transpondersystemet skulle testas både innan och under tävling. Ansvaret för att hålla samman gänget när klubben visat upp sig på olika arrangemang. På tävlingar ser han alltid till att hålla samman gänget och ordna en gemensam serviceyta”. 

Husses Vandringspris 2023 tilldelades Pontus Mejving med motiveringen:

Killen som ser till att sätta klubben på folkracekartan både i Sverige och Norden. Hela tretton tävlingar har körts under året varav en landskamp mellan Sverige och Danmark. Att ta sig till final i tio av dessa är en stor bedrift. Inte många lyckas med det han gjorde i en av tävlingarna; vann samtliga finaler. Sist in i C-final, vann den och därmed sist in i B-final där han krigar till sig en vinst. Därmed sist in i A-final och kör över mållinjen som vinnare”. 

Folkrace senior 2023
1. Pontus Mejving
2. Oskar Mejving
3. Anton Geijersson

Folkrace veteran 2023
1. Stefan Argus

Folkrace dam 2023
1. Katja Häggman

Folkrace junior 2023
1. Milton Stenbäcken

Totalt har folkracegänget i Skillingaryds MK gjort 82 startar under 2023 i 38 olika tävlingar av 16 olika förare. De 38 tävlingar sträcker sig mellan Eskilstuna i norr till Naestved, Danmark längst i söder och Trollhättan samt Nyköping i sydvästlig riktning. 

Rally förare 2023
1. Johan Pettersson
2. Keith Wennberg
3. Christopher Zeijlon

Rally kartläsare 2023
1. Inge Pettersson
2. Carl Eriksson
3. Christoffer Svensson

Totalt har rallygänget i Skillingaryds MK gjort 93 starter där 19 förare startat och 28 kartläsare. 

Vid årsmötet innan prisutdelningen valdes Katja Häggman och Frida Hjelm in som ledamöter i styrelsen och Mats Bergman som suppleant. Pia Thulin omvaldes som ordförande för föreningen. Avgående ur styrelsen, Frida Lindström, Annelie Wallensten och Karin Nyberg avtackades för lång och trogen tjänst med en gåva från motorklubben.

Årsmötet antog en ny miljöpolicy och i en gedigen verksamhetsberättelse delgavs bland andra Vårfajten, som blev en av de bästa folkracetävlingar klubben genomfört, och en deltävling i Rally-SM med start och mål i Klevshult. Förutom ovan verksamhet har Anders Hansson representerat klubben i rallycrosstävlingar, klubbens medlemmar har varit behjälpliga hos andra klubbar och andra roller i motorsporten såsom i Smålands BF, medlemmar i olika kommittéer och utskott, valberedning, utbildning, domaruppdrag samt olika befattningar i andra klubbars tävlingsorganisation. Skillingaryds Motorklubb har 380 medlemmar. 

Har din förening haft årsmöte? Skicka in text och bild till redaktionen@skillingaryd.nu

Bild: Sara Mejving

I PO:s lada samlades 70-talet medlemmar under lördagskvällen  [1/19]

Årsmötesförhandlingarna leddes av Karin Nyberg och Pia Thulin  [2/19]

Karin avgick ur styrelsen efter närmare 20 års arbete och mottog en gåva   [3/19]

Första platsen tog Pontus Mejving bland seniorerna folkrace och Katja Häggman blev bästa dam inom folkrace och är ny ledamot i styrelsen  [4/19]

Kartläsartrion som fick pris, från vänster Christoffer Svensson, Carl Eriksson och Inge Pettersson  [5/19]

Rallyförarna Keith Wennberg och Christopher Zeijlon flankeras av styrelsens Samuel Toftgård och Pia Thulin  [6/19]

Quiz och beskrivning av rallyvägens första kilometrar gjordes av Samuel Toftgård. Lagen fick para ihop vilken del som tillhörde vilken sträcka  [7/19]

Fem rallylegender visades...  [8/19]

  [9/19]

  [10/19]

Musikquizet tre vinnande lag med lagledarna Roland Eidhall, Claes-Göran Ignell och Sune Svensson  [11/19]

  [12/19]

  [13/19]

  [14/19]

  [15/19]

  [16/19]

  [17/19]

Några ur styrelsen, från vänster; Samuel Toftgård, Frida Hjelm, Pia Thulin, Inge Pettersson, Patrik Tallåker och Stefan Stigemyr.   [18/19]

Ordförande Pia Thulin tackar föreningens kassör Stefan Stigemyr lite extra  [19/19]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *