Nyheter

Lyckad premiärpubafton på Bäckalyckan

Nyheter Från början kändes tanken väldigt främmande. Men nu kan vi nog räkna med fler pubaftnar på IOGT/NTO:s Bäckalyckan i Vaggeryd.

Birgitta Ohlsson, till höger, var ansvarig varmkorven vars förtjänster uttrycks synnerligen målande av Christer Glennvik  [1/6]

Ellek Jazz: Från vänster Lars-Erik Karlsson, Christer Glennvik, Mats Ogell och Jenny Larsen.  [2/6]

Seth Andersson och kvällens bartender, Tomas Nylén  [3/6]

Lars-Erik och Lotta Karlsson, till höger, gillar Godtemplardricka.  [4/6]

Måste vi sluta redan? Thore Ohlsson tittar bekymrat på klockan medan Lars-Erik Karlsson laddar för fortsättning.  [5/6]

Måste vi sluta redan? Thore Ohlsson tittar bekymrat på klockan medan Lars-Erik Karlsson laddar för fortsättning.  [6/6]

År 2019 är ett jubileumsår på Bäckalyckan som fyller 90 år som föreningens hemvist. IOGT/NTO valde att inleda redan av aktiviteter under jubileumsåret med att för första gången arrangera en pub-kväll på Bäckalyckan.

Ordet pub, public bar, förknippas ju med en lokal för utskänkning av alkoholhaltiga drycker. Men nu ville IOGT/NTO i Vaggeryd visa att välsmakande drycker som serveras i goda vänners lag inte nödvändigtvis måste vara alkoholhaltiga för att smaka gott.

35 personer betalande entré till Bäckalyckan den här kvällen och på programmet stod efter inledning av kvällens värd Thore Ohlsson, servering av alkoholfria ölsorter, Godtemplardricka, som är ett slags cider, samt, förstås, mineralvatten. Till detta serverades varm korv med bröd samt kaffe och kaka. Dessutom visade sig distriktskonsulent Tomas Nylén vara baddare på att blanda till och servera goda alkoholfria drinkar.

Ingen av dem vi talade med uttryckte något annat än uppskattning över arrangemanget där Ellek Jazz svarade för underhållningen genom att servera ett pärlband av gamla fina örhängen, från inledningsnumret On The Sunny Side Of The Street till avslutningen med lika klassiska Smile.  Allt detta bäddar för en favorit i repris på detta arrangemang, varför inte till hösten.

Text och foto; IOGT/NTO

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *