Nyheter

Populärt att renovera

Nyheter En annorlunda sommar har lockat många att renovera hemma, något som Bengt på Beijer byggmaterial i Vaggeryd märkt av.

Bengt Carlsson på Beijer i Vaggeryd menar att renoveringar är en bra investering

Året har på grund av pandemin, inställda resor och evenemang samt permittering gett många tid att renovera och bygga under sommaren. Som boende i hus kan man ha sett grannar bygga altaner, renovera fasad och ägna sig åt trädgårdsprojekt. Hos Beijer har det tryckta virket varit eftertraktat till den grad att leverantörerna börjar få svårt att leverera till återförsäljarna.

– Det har varit en annorlunda sommar och jag tror att många har sett andra bygga och tänkt ”Gör grannen kan jag inte vara vara sämre själv”, berättar Bengt Carlsson på Beijer byggmaterial i Vaggeryd. 

Beijer byggmaterial är ett företag med totalt 82 byggvaruhus i Sverige. På Beijer i Vaggeryd arbetar sju personer som hjälps åt att skapa en tillgänglig service. I Småland och Östergötland har Beijer haft rekordnoteringar i sin försäljning. Den stora ökningen tror Bengt har flera orsaker. 

– Det har funnits mer tid för att bygga samtidigt som media har drivit på och uppmärksammat det, menar han. Vädret påverkar också; sommaren har varit blandat med både sol och regn. Är det för varmt åker folk och badar istället för att renovera och regnar det sitter man inne.

Det är dock inte bara lokala kunder som besöker Beijer. Under sommaren kom det en kund hela vägen från Göteborg
– Det var en som ringde från Göteborg och ville ha ett specifikt tryckt virke, berättar Bengt. Det virket med rätt längd fanns bara i Vaggeryd och Kalmar, så han kom med bil och släp ända till Vaggeryd för att handla. Vi hade det turligt nog, det var inget virke vi brukar ha hemma. Det var en kul grej som vi var glada över.

I augusti minskar mängden privata kunder men byggarbetarna har mycket att göra.
– Det finns oändligt att bygga och renovera, menar Bengt. Även om projekten är av mindre omfattning på vintern så står inte arbetet still som det gjorde för 30-40 år sedan. Med hjälp av maskiner och teknik kan man arbeta även vintertid och en snickare byter snabbt ett fönster även då.

I och med pandemin tror Bengt att det även i längden kommer läggas mer fokus på investeringar i hemmet framför resande. Man inser att det har ett värde att renovera och skapa en fin omgivning i hemmet. Bengt har ett gott tips för den som funderar kring renoveringens vara eller icke vara;

– Jag tror att det är viktigt att man underhåller sitt hus för att slippa andra reparationer senare. Vissa saker är viktigare; till exempel att taket är tätt är viktigare än utseende. Annars riskerar man att få fler skador med tiden. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *