Nyheter

POs lada vinterbonat för fler kalas

Nyheter Nu är renoveringen och tillbyggnaden av POs lada inne i slutskedet för att bli en plats för året runt-verksamhet

Jonas och Veronika i baren  [1/6]

Bakom revyscenen finns en permanent scen  [2/6]

Ingen krock i köksdörren  [3/6]

Här ska det fixas mat  [4/6]

Och där diskas det  [5/6]

Ramp till festvåningen  [6/6]

Det är en rejäl nysatsning som görs i Nåthult när paret Jonas Toftgård och Veronika From ser till att  POs lada får en inre ansiktslyftning ett 15-tal år efter den förra satsningen då kor och mjölkmaskiner byttes mot en samlingslokal.

– Den viktigaste satsningen är att vi har vinterbonat byggnaden, säger Jonas Toftgård och menar att det är en förutsättning för att kunna erbjuda en lokal för bröllop, fester, konferenser eller andra arrangemang hela året. Det är för dyrt att inte nyttja anläggningen året runt menar Jonas.

– För oss har det varit viktigt att ge ladan rymd och en rustik inredning som kan väcka besökarnas sinnen, säger Veronika From som, förutom helheten, haft ett särskilt ansvar för inredningsdelen. Det är en blandning av gammalt och nytt. På det nybyggda loftet finns det en blandning av äldre möbler från Jonas släkt och som lök på laxen finns kommunalrådsstolen från Skillingehus som köptes av Jonas far P-O Toftgård när kommunen bytte möblemang på 70-talet.

Satsningen inleddes i mars 2017 och är i princip klar nu, men lite bråttom har de eftersom de fått sin första bokning i månadsskiftet. Samtidigt har de ju att ta hänsyn till Tofterydsrevyn som kör igång sina föreställningar på lördag. För att återgå till gensvaret utifrån säger de att de förvånades när de började lägga ut bilder från byggnationen på Instagram och genast började folk höra av sig för att diskutera bokningar och de har redan haft ett tiotal förfrågningar om olika evenemang.

Förutom att fräscha upp lokalerna har de byggt ut ladan ett antal meter för att ge ytterligare plats samt ett helt nytt restaurangkök för att kunna hantera mat och dryck på ett säkert och godkänt sätt.

När arbetet startades hade såväl Veronika som Jonas heltidsjobb vid sidan om och de räknar att de jobbade minst lika mycket varje vecka med projektet POs lada. Sedan april månad har Jonas lämnat sitt heltidsjobb för att helt fokusera på ladan, vilket har varit nödvändigt för att komma i mål. De poängterar att för all hjälp utifrån med el, VVS, ventilation, snickeri och brandskyddsåtgärder har de engagerat lokala entreprenörer något som de säger har varit väldigt värdefullt.

– Det känns som att alla entreprenörer känt lite extra för bygget, säger Jonas och Veronika.

Med ny isolering, fräsch inredning, ett nytt kök och anpassning för funktionshindrade är Jonas och Veronika beredda att starta en ny era för POs lada, en liten pärla på den småländska landsbygden.

Taggar

Dela


1 reaktion på POs lada vinterbonat för fler kalas

Blir så glad när jag läser /hör om unga människor som vågar satsa på nåt . Lycka till med er lada !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *