Nyheter

Positiva signaler från vård och omsorg

Positiva signaler från vård och omsorg

Nyheter Det så kallade katastrofmötet med nattpersonalen på Furugården  i Vaggeryd gav en mörk bild av arbetssituationen inom kommunens vård och omsorg.

Ett och annat tycks dock ha hänt under de 18 månader som gått sedan dess. Nu tecknas en betydligt ljusare bild.
Det visar de internenkäter som gjorts med brukare och personal inom vård och omsorg och som presenterade av  Linda Andersson och Annika Lagerkvist vid socialnämndens septembersammanträde.

– Vi ska väl inte måla allt i rosenrött. Svarsfrekvensen kunde varit högre än 50 procent. Men överlag är siffrorna goda, det är definitivt inget mörkt läge som beskrivs. Vi är långt ifrån stämningarna  vid katastrofmötet i fjol, säg socialnämndens ordförande Gert Jonsson (M).
– Det känns bra när saker och ting faller på plats . Jag hoppas att alla delar känslan att vi är på väg åt rätt håll.
Malin Claesson (S), nämndens vice ordförande instämmer:
– Jag har ju tidigare jobbat fackligt och ser en klar förbättring. Det är tydligt att vi nu ser resultatet av  ett långsiktigt arbete som burit frukt.
Vård – och omsorgschefen Agneta Hugander lyfter särskilt fram ”brukarnas” synpunkter om trygghet och delaktighet tillsammans med personalen:
– Att de har gett fina omdömen är glädjande på flera sätt. Det ger oss också ett bra underlag  där vi kan identifiera oss och göra saker bättre. När brukarna talar om vad som är viktigt för dem kan vi bygga verksamheten efter deras önskemål. Den enskilde vet när det det erbjuds kvalitativ vård och omsorg.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *