Nyheter

Positiva till solceller på Movallas tak – men utredning måste göras först

Nyheter En motion inlämnades från Thomas Axelsson (KD), Jörgen Johansson (C) och Lennart Karlsson (EMP gällande att anlägga solceller på idrottsplatsens Movallas tak.

På tekniska nämndens sammanträde diskuterades motionen och man ställer sig rent allmänt positiva till förslaget. Kenth Williamsson (S); 

– Det behövs göras en noggrann och kvalificerad utredning innan eller i samband med att medel budgeteras och beslut om investering görs. Det finns en del svårigheter man måste tänka på. Det handlar om bland annat hur mycket taket orkar med, bärigheten på taket samt att i nuläget skottas snö manuellt. Det finns lite att tänka på innan man anlägger solceller på taket. 

– Vi är positiva till förslaget men en utredning måste göras innan taket ska bytas, som det också ska göras. Det kan bli onödigt dyrt annars, menar Kenth Williamsson (S). 

Fastighetsenheten har dock som allmänt sakkunniga uttalat sig positiva till att montera solceller i samband med omläggning av ytskikt på tak men ett investeringsbeslut måste föregås av en noggrann och kvalificerad utredning gällande de bygg- och installatbionstekniska förutsättningarna samt en beräkning av livscykelkostnad. Utredningen bör göras av en sakkunnig konsult. 

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *