Nyheter

Positivt förhandsbesked för huskvartett i Skjutebo

Nyheter Till kommunen har en ansökan inkommit för nybyggnation av fyra enbostadshus och garage inom fastigheten Tröjebo 1:2 där Skjutebo är belägen

Nya hus ska byggas i Skjutebo

I översiktsplanen anges riksintresse för kulturmiljövård och den kulturhistoriska utredningen noterar att det finns fornlämningar inom Skjutebo och Skjuteboåsen är en rullstensås. Just vid tomterna finns inga utpekade fornlämningar men det kan förekomma lämningar när grävning och markarbete påbörjas, som ska anmälas i så fall till riksantikvarieämbetet. Radon finns i närheten av de tänkta tomterna och det kommer att ställas krav på en radonsäker grundläggning när bygglovsansökan inlämnas. Gemensamhetsanläggning för enskilt avlopp är inlämnad i samband med förhandsbesked.

Några grannar, tre till antalet, tycker att passage till sjön ska vara tydlig och att det ska vara tyst i fritidsbyn efter klockan 22 samt att grannarna yttrar att man är orolig över vattenkvalitén och den mängd i befintliga vattenbrunnar när det byggs uppströms. Grannar som yttrat sig och visat oro över sina vattentäkter är lokaliserade cirka 100 till 150 meter från infiltrationen och då det är ett minireningsverk som ska installeras så bedöms risken för kontaminering av vattentäkter nedströms som obefintlig. 

– Vi lämnar ett positivt förhandsbesked till sökande, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *