Nyheter

Positivt kring julmarknader

Nyheter Det kommer att anordnas julmarknader både i Skillingaryd och Vaggeryd i december, vilket gläder många. Just nu pågår ett omfattande planeringsarbete som sker av butikerna tillsammans med olika föreningar. Enligt de gamla traditionerna var det Lions som höll i julmarknaderna, men så är det inte längre.

Julmarknaderna kommer att äga rum första advent i Skillingaryd och andra advent i Vaggeryd. 

I Vaggeryd är det bland andra Rebecka Ödebrink på Cityskor som håller i trådarna. Hon berättar:

– Vi är en grupp från handlarna som tillsammans med Equmenia i Vaggeryd och kommunen som håller på att planera. Equmenia är väldigt engagerade och har massor av planer och idéer. Hos oss blir det chokladhjul, korvgrillning, luciatåg, julmusik från projektkören i Svenska kyrkan och så kommer tomten på besök.

Linnea Möllås-Sjödén från Equmenia berättar:

– Equmenia Vaggeryd har det stora nöjet att även i år vara delarrangörer till julmarknaden framme i Vaggeryd – Vår lilla stad. Vi är stolta över att återigen fått förtroendet att ordna med julmarknad tillsammans med lokala handlare och aktörer. Equmenia Vaggeryd medverkar också själva med korvförsäljning med kaffe och saft, tomteverkstad, fiskedamm, chipskatapult, paketfiske i tomtens säck och mycket mer. Våra barn, unga och ledare har även ordnat med olika lotterier där det går att köpa allt ifrån hemmagjord lingonsylt till andra hantverk – dessutom med fina priser att vinna. Equmenia Vaggeryd bjuder dessutom alla deltagare som går i tomteparaden på skrabbelucker.  Vi hjälper till med montering (och såklart också nedmontering) av bokade marknadsbord samt medverkar i arbetet kring scenen. Varmt välkomna fram, hoppas att vi ses! 

Ansvarig från butikerna i Skillingaryd är Mari Skillmark Bengtsson på Mari Skillmarks Massage & Friskvård. Hon berättar:

– Alla butiker kommer att var öppna och några marknadsknallar kommer hit. Det anordnas en tipspromenad där frågorna finns att hitta i butikerna och man får knallar runt i de olika butikerna. Priserna i tipspromenaden skänks i från butikerna som medverkar. Det kommer att bli barnaktiviteter på torget med ponnyridning, hunduppvisning och det är även där man får träffa tomtemor som tar emot barnens önskelistor. Julgransförsäljning och skinklotteri kommer vi också att ha. Vi jobbar ihop med SIS fotboll som stöttar oss och hjälper oss med att sätta upp marknadsstånd och att sköta fiskedammen. Vi jobbar på för fullt för att det ska hända roliga saker i våra centrum. Nu hoppas vi att det blir mycket folk som besöker våra julskyltningar.

Arkivbild från julmarknad 2002.

Taggar

Dela


1 reaktion på Positivt kring julmarknader

Frälsningsarmén Skillingaryd håller öppet, den första advent, i samband med julmarknaden i Skillingaryd. Där finns då möjlighet att fika, köpa lotter och våra scouter inbjuder till en liten julmarknad med olika aktiviteter. Det blir också första dagen, för i år, som vår julgryta plockas fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *