Nyheter

Postnord avregistrerade boende

Nyheter Längst upp på Källeliden i Skillingaryd finns ett flerfamiljshus där två familjer blivit avregistrerade av Postnord trots att de bor kvar.

Gabriella med sin dotter blev utan post för att de hade ”flyttat”.

I en lägenhet bor Patrik Strömqvist och i lägenheten nedanför Gabriella Hyltevard med sin dotter Ronja. Även de blev noterade som avflyttade av Postnord som slutade att dela ut post till dem.

Lars-Åke Fransson är produktionsområdeschef på Postnord för Jönköping och han säger att det bara är den ena familjen som drabbats. Han berättar att brevbäraren uppfattade det som att ingen bodde där då det saknades namnskylt på brevlådan och även på de andra tre brevlådorna. Att det saknades namnskylt tillbakavisas dock av de boende.

– Det är vi som gjort fel i det här fallet och det är olyckligt. Det var ett misstag från vår sida, säger Lars-Åke Fransson och beklagar men menar att man haft kontakt med Gabriella efter händelsen.

Han säger att det inte alltid är lätt för en brevbärare när det kan vara oskottat och saknas namnskyltar. Det är inte alls säkert att det är samme brevbärare från dag till dag.

Gabriella försökte flera gånger få besked av Postnord men de två första gångerna hände inget alls. Man hade inte registrerat att hon varit i kontakt med dem.

– Jag fick ingen post alls under flera veckor. Jag väntade på ett paket som aldrig kom, säger Gabriella.
I efterhand har hon fått veta att hon fått en kallelse till sjukhuset men brevet hade gått i retur,
– Så var det även med ett brev från Vattenfall men de ringde och frågade.
Postnord har dock inte hört av sig alls.

Posten slutade komma i samband med ett omfattande snöfall före jul men det var skottat vid brevlådorna. Tydligen tyckte Postnord att det inte att det var tillräckligt skottat utan avregistrerade två olika hyresgästerna utan att säga något:
– inte ens en lapp i brevlådan, säger Gabriella besviket.

Hon kontaktade själv Skatteverket och där framkom det att hon fortfarande var skriven på adressen.
Patrik Strömqvist fick höra av en brevbärare att han var avregistrerad från adressen…

Nu får alla i huset sin post men irritationen är stor över hur Postnord plötsligt utan att söka fakta avregistrerar boende på detta viset.

Vi sökte på tidningen Postnords presstjänst för drygt två veckor sedan om att en brevlåda vid Storgatan i Skillingaryd inte var tömd på flera dagar. Postnord har inte svarat på detta brev…

Dela


4 reaktioner på Postnord avregistrerade boende

Råkade ut för liknande i somras…Inga brev kom efter semestern till mig fast min sambo fick brev. Det är stora siffror på huset och på postlådan står det klart och tydligt bådas namn. Det värsta av allt är att man fick sitta i extremt långa köer för att komma fram till kundtjänst tills man gav upp. Hade tur dock att en trevlig kvinna på PostNords facebook kollade upp det och såg att jag blivit borttagen från deras register…!

Föra veckan på en gata på Femkampsvägen fick en hel sida grannarnas post. Det var bara o traska runt och byta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *