Nyheter

Präster och diakon är tillgängliga för samtalsstöd

Nyheter Svenska kyrkan i Bondstorp, Byarum, Hok, Svenarum och Vaggeryd går nu över till digitala gudstjänster. "Präster och diakon finns alltid som en resurs att använda. I glädje, sorg och allt däremellan kan behovet att tala med någon uppstå".

Diakon Jennie Skarph, komminister Pär A.J. Persson och kyrkoherde Jörgen Bok. Foto: Byarums pastorat

Byarums pastorat, som ovan nämnda orter bildar, kommer nu att gå över till att endast fira gudstjänster digitalt. Detta är en följd av det möte som hållits mellan Smittskyddet i Region Jönköping, Länsstyrelsen och kontraktsprostarna i länet.

– Detta gäller till och med advent men vi förväntar oss att fortsatta även över julhelgen, säger Jörgen Bok som nu istället får spela in söndagsgudstjänster tillsammans med arbetslaget.

Utöver ett antal träffar och inspelade gudstjänster pausas all verksamhet. Nästan. Präster och diakon finns alltid som en resurs att använda. I glädje, sorg och allt däremellan kan behovet att tala med någon uppstå.

– Varje vardag firas det morgonbön och eftermiddagsbön i Vaggeryds kyrka där det finns präst och/eller diakon närvarande. Dit är du alltid välkommen för samtal. Annars går det bra att boka in ett samtal genom att ringa till mig, berättar Jennie Skarph, pastoratets diakon som fortsätter att ”det är också bra att veta att både präst och diakon har tystnadsplikt och vi för inga journaler över vilka vi talar med”.

Nu öppnas också kyrkorna i Byarum och Svenarum upp, även på helgerna. Dit kan man gå för enskild bön och ljuständning eller bara slå sig ner för en stunds stillhet och eftertanke. En kyrka i pastoratet kommer också att bemannas på söndagarnas förmiddagar om det är så att man behöver någon att tala med.

– Vi vill att alla ska veta att vi finns för den som behöver och det spelar ingen roll vad man tror på, vi finns här för alla. Dessutom kan vi ordna med enskild nattvard om någon så önskar, avrundar Pär A.J. Persson komminister.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Präster och diakon är tillgängliga för samtalsstöd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *