Nyheter

Premiär för läs och plask

Nyheter Kombinera simskola med läsning? Ja, det går hur bra som helst. I Vaggeryds simhall var det premiär för läs och plask under tisdagen.

Maria Sandström Låstberg, barn- och ungdomsbibliotekarie och Kajsa Folkesson, bibliotekspedagog läser saga under simlektionen.

Femåringarna som skulle gå på simskola blev nog lite förvånade när Maria Sandström Låstberg, barn- och ungdomsbibliotekarie och Kajsa Folkesson, bibliotekspedagog stod utklädda bredvid lilla bassängen i Vaggeryds simhall. En av dem var utklädd till räv och den andra till höna. De läste sagan ”Tass.. tass.. tass.. smyg.. smyg.. smyg” om den stackars bonden som försökte skydda sina hönor mot räven och alla andra möjliga faror. Barnen var väldigt intresserade och gjorde rörelser till dramatiseringen i bassängen.

– Vi hör ju till kultur- och fritidsförvaltningen både biblioteket och simhallen och då kände vi att vi kunde samarbeta för att få fram läsfrämjande aktiviteter. Man får ta alla tillfällen i akt. Här är det barn och vi kommer från bibblan och läser en saga för att få barnen intresserade. Det handlar om läsfrämjande helt enkelt och det är bra att vi kan jobba tillsammans, säger Kajsa Folkesson.

– Under tiden barnen är i vattnet läser vi en saga, sätter upp bilder på en tavla och i berättelsen är det rörelser som barnen får göra i vattnet. Man vill ju nå alla barn även de som har föräldrar som inte har vana att läsa eller gå till biblioteket. Det här är första gången vi provar det här och vi kommer även att besöka barn i Skillingaryds simhall, avslutar Kajsa.

Barnen i simhallen verkade gilla sagoläsningen.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Premiär för läs och plask

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *