Nyheter

Premiär för musikbingo på Bäckalyckan

Nyheter Visserligen fyller IOGT/NTO:s Bäckalyckan utanför Vaggeryd 90 i år. Men på det hindrar inte de ansvariga för denna ärevördiga och fina anläggning att pröva nya ideér.

Musikbingo på Bäckalyckan

Försöket med en en pubkväll, självklart endast med servering av alkoholfria drycker, blev ett så lyckat att föreningen återkommer med en favorit i repris i slutet på denna månad.

Men dessförinnan testades en variant av musik-quiz med mycket lyckat resultat. Musikbingo kan vi också kalla upplägget.

Visserligen var det endast cirka 30 personer som hörsammade inbjudan att söka sig till Bäckalyckan för en stunds trevlig förströelse denna höstkväll. Men vi hoppas även här på en favorit i repris när det nu står klart att man inte behöver var extremt väl insatt i musikalisk populärkultur av senaste snitt för att ha behållning av några timmars förströelse i regi av Gunnar Andersson.

Vi som mötte  Gunnar under hans sju år som uppslagsrik dramalärare på Fenix kultur- och kunskapscenter i Vaggeryd såg med förväntan fram mot den här kvällen. Vi erinrade oss bland annat hur  han en gång tillsammans med sina elever bland annat bjöd på en trivsam lokalrevy på Folkparks-tema nere vid Torsboudden. För att bara ge exempel på hans förmåga att undervisa och underhålla.

Gunnar vet nämligen i egenskap av demonproducent, av nu senast Huskvarna-revyn, hur en slipsten ska dras. Han har dessförinnan andra uppmärksammade revyer i Södra Vätterbygden under årtionden visat hur man dompterar sin publik.

Den här gången använde han en lättsam mix av Allsång på Skansen,  Vi  som vet mest och bingo kryddat med Västgötahistorier och andra muntrationer. Allt serverat med ett mycket gott humör.

Vi vet ju alla att sång och musik ända känslor föder.

I förstapris utlovade Gunnar ett mycket tungt pris. Vad hade han nu hittat på? Utmärkelsen visade sig bestå att ett flera kilo tungt kålhuvud. Även övriga pristagare som fick bingo tog emot belöningar hämtade ur grönsaksriket.

Undrar vad hans ska hitta på för trivsamheter nästa gång?

Gunnar Andersson

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *