Nyheter

Premiär för ny bloggare: Jonas Ragnarsson

Nyheter Jonas Ragnarsson är uppvuxen i Vaggeryd men bor numera i Jönköping och skriver då och då en blogg.

Jonas är framför allt känd för sin innebandykarriär som började i Skillingaryds IK och där har han spelat mest hela livet. Han var med på storhetstiden och är den ende som är kvar sedan dess, trots att han passerat de 40. Jonas är född 1977.

–  Godsmottagare är väl den bästa beskrivningen. Leverantörskontakter med med mera, med mera, på länsförsörjningen på Ryhov. I Landstingets förlovade värld. Så arbetar mest med sjukvårdsmaterial.säger han om sitt civila jobb.

Jonas blogg handlar mest om idrott men även om en del annat och vi har därför valt att presentera den under ”Aktuellt”.

Jonas har haft en egen blogg sedan 2011 och nu är turen kommen att även presentera den i våra tidningar.

Jonas Ragnarssoni Skillingaryds IK

Oxveckor, Tedenby och kappvänderi

Oxveckor? Oxveckor is it. Det är ju så dessa veckor kallas mellan trettondag jul och påsk då det är mer vardag i fyra nyanser av grått än glass och ballonger och trivsam promenad i parken. Men det som inte dödar det härdar och kliv, kliv, överlev. I horisonten skådas ljuset och våren. Men med det sagt; januari är ingen contender när årets månad 2019 utses i slutet av året.

Av alla aftnar måste trettondagsaftonen vara den mest bortglömda. Behandlingen av denna afton påminner mer om något katten släpat in och sedan med avsky spottat ut i farstun. Månne det bero på att det känns tämligen besynnerligt att uppmärksamma en afton på grund av ett numerärt avstånd till julafton. Varför inte fira nittondagsafton? Tjugoandradagsafton, någon?

Talmannen Andreas Norlén såg i höstas ut som en busig skolpojke med tillhörande äppelknyckarmin när det landade i hans knä att rodda fram en ny regering. Men efter 923 fikadater med obstinata partiledare, 345 presskonferenser och x antal omröstningar senare påminde herr Talman mer om en person som var på randen till ett nervöst sammanbrott monumentale med starka vibbar av Falling Down-kynne.

Men så plötsligt; när kappan vänts åt det håll vinden blåser åt otaliga gånger, alla legat sked med alla, flirtats vilt till höger och vänster bidde det plötsligt en ny regering. Elaka tungor konstaterade att det efter en övergångregering nu blev en undergångsregering. Jag är enkom en simpel bloggare, men kan inte sticka under stolen att man blir nyfiken på hur samarbetet mellan V-Jonas och C-Annie kommer att fortlöpa. Ety, denna dynamiska duo står lika långt ifrån varandra politiskt som jag är att bli Calvin Kleins nya ansikte utåt.

Är efter drygt tio års bloggande äntligen en inflytelserik influencer. I veckan hörde nämligen beat-reportern Per Bunnstad på Skillingaryd.nu av sig i ett ärende angående denna blogg. Så snart, ärade läsare, kommer jag plötsligt göra smygreklam för Ritz Konditori här i bloggen, käka gratisluncher Götaströms Värdshus och bli nominerad till årets Vaggerydsbo 2019.

Under lördagen startade världsmästerskapen i bandy. Jag är en av få som vurmar för denna fina sport. Började trots allt min bana som skridskosvag forward i WIK:s stolta P77:or innan det slog mig att det nog passade mindre dåligt med gympaskor och plastklubba i en varm sporthall. Med det sagt; VM-finalen kommer att även denna gång spelas mellan Sverige och Ryssland.

På tal om skridskoåkning. Varför är det oändligt mycket lättare att åka översteg i vänstervarv än högervarv? En av livets stora gåtor.

I fredags fyllde mina högt aktade mor år. En mor som lärt mig att man inte ska träna förkyld, äta Kan-Jang (det botar allt från springmask till höstdepressioner) och packa resväskan minst 72 timmar innan avfärd.

Mattias Tedenby för några år sedan, augusti 2013.

Sällsamt trivsamt lördagsfryntlig tillställning i Kinnarps när HV71 och Växjö brakade samman. Bäst på isen var Mattias Tedenby. När den gode ”Teden” är på slikt humör skulle han kunna turnera runt i knökafulla folkparker och bli nominerad till ”årets prestation” på Idrottsgalan.

Tänk om alla SHL-matcher vore som den nyss nämnda. Två klackar som piskar upp stämningen till närmaste hälsovådlig ljudnivå och på isen utfäktas en strid mellan två kombattanter som påminner om en spirande bromance – fast tvärtom. Amen.

Semmeltider är härliga tider. En estetiskt tilltalande semla, med bra avvägd mängd mandelmassa kombinerat med perfekt vispad grädde kan de facto vända den tristaste vardagen till en lyckorusig, kulinarisk håll käften-fest.

Göte-la-borg mailar:

Om du råkar köra på vilt med bilen och inte anmäler detta till berörd part får du problem med juridiken.

Det har sagts förr men det tåls att sägas igen. Handboll är  i sanning en utomordentligt fin tv-sport.

Djur i diken, alltså. Capice?

Det bidde ingen renodlad idrottsminister den här gången heller. Ynk. Men när svenska idrottsframgångar skördas uti vida världen och det tas guld i mästerskap står gärna politiker i vakt på Arlanda i samband med touch down. Och det är samma, samma oavsett regeringsfärg.

Carl Bildt är för övrigt värst i klassen då han inför fotbolls-VM anno 1994 tippade att Sverige skulle slå Kamerun med 6-3 i premiären. Och fyra år senare tippade han Sverige som världsmästare. Problemet? Sverige deltog inte.

jragnarsson@hotmail.com

På denna länk finns Jonas egen bloggsida med mängder av bloggar

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *