Nyheter

Presentpåsar blev vinnaren

Nyheter Tilde Sonesson, Elsa Åkerhag och Felicia Fredriksson tog hem priset på Fenix.

Årets entreprenörer

Idag tillkännagavs vem som tog hem priset ”Årets Årsredovisning” för de elever som drev UF-företag läsåret 17/18 i Jönköpingsregionen.

Priset gick till UF-företaget Gifty UF hos på Fenix kultur- och kunskapscentrum i Vaggeryd.

Affärsidén var att sälja presentpåsar. Priset överlämnades på UF-kickoffen för årets nya UF-företagare på HLK, Jönköping. Agnes Wiberg från KPMG var prisutdelare. Företaget bestod av Tilde Sonesson, Elsa Åkerhag och Felicia Fredriksson. Alla tre tog studenten från Ekonomiprogrammet i juni i år.

Fotnot; Om Ung Företagsamhet:
Ung Företagsamhet är en ideell, partipolitiskt obunden organisation vars syfte är att samverka med skolan för att införa företagsamhet och ett engagerat näringsliv i det svenska utbildningssystemet. Lärare erbjuds stöd och vägledning och eleverna ges möjlighet att utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Detta genom en kombination av teori och praktik. Ung Företagsamhet har tre olika läromedel för grundskolan och en processutbildning för gymnasiet samt ett Alumni-nätverk bestående av före detta UF-företagare.

 

Från vänster: Tilde Sonesson, Agnes Wiberg (KPM), Elsa Åkerhag, Anette Pallander (lärare på Fenix i kursen Entreprenörskap och företagande). Felicia kunde tyvärr inte delta vid prisutdelningen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *