Nyheter

Principbeslut om flytt av UG till torget

Principbeslut om flytt av UG till torget

Nyheter Nu sätter kultur- och fritidsnämnden press på kommunledningen för att kunna flytta den kommunala ungdomsverksamheten i UG till de VSBo-ägda lokalerna vid torget i Skillingaryd.

På onsdagskvällen tog kultur- och fritidsnämnden ett principbeslut om att flytta från Skillingehus till torget. Avsikten är att hyresförhandlingarna om lokalerna som pågått en lång tid nu ska leda till ett hyresavtal.
– Vi kan inte vänta hur länge som helst på att förhandlingarna ska leda till en överenskommelse, säger kultur- och fritidsnämndens ordförförande Ewa Magnusson (L).
– Därför har vi sagt upp lokalerna i Skillingehus. Uppsägningstiden är nio månader vilket innebär att hyreskontraktet går ut sista december. Dessförinnan vill vi att ungdomarna ska få vara med om att bygga upp sin verksamhet. Det får alltså inte bli en panikflytt.
Förhandlingarna förs mellan VSBo och fastighetsenheten. Men även kommunledningen är representerad genom kommundirektör Bengt-Olof Magnusson.
Man kan ju misstänka att VSBo inte vill hyra ut lokalerna till UG. Men enligt Ewa Magnusson är det helt enkelt hyresnivån det handlar om. Några andra hinder ska inte finnas.
– Hyresgästerna har till exempel förklarat att man heller inte har något emot att UG etablerar sig i lokalerna, framhåller Ewa Magnusson.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *