Nyheter

Principfrågan blir debattfråga?

Nyheter Att det kommer att debatteras om nya avgifter för hemsjukvården i kommande kommunfullmäktige är nästan ett säkert kort. Men avgifterna har redan vunnit genom röstning i kommunstyrelsen men det var inte alla som var positiva till förslaget.

Arkivfoto; Hemsjukvård blir avgiftsbelagd?

Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att fastställa 2018-års nämndtaxor. Förslaget vann genom röstningen 7–5 och (S) inkommer med två protokollsanteckningar. Det kommer garanterat att bli debatt om hemsjukvårdsavgiften och höjning av lunchpriset på kommunens boende under kommande kommunfullmäktige.

– Vi har ett paket där alla taxor finns och där har fullmäktige beslutanderätten. När det gäller avgifter har varje nämnd delegation att besluta det själv. Nu har socialnämnden infört nya taxor för bland annat hemsjukvård och ska fullmäktige ändra på det får de riva upp beslutet att nämnderna ska få besluta själva, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Avgifterna gick dock inte igenom helt smärtfritt. (S) och (V) röstade nej och (SD) avstod från att säga sin mening.

– Eftersom det här är en ny avgift för hemsjukvården blir den principiell och då ska den upp till fullmäktige men eftersom det är nämnderna som beslutar om avgifterna lämnar vi protokollsanteckning för förhöjd avgift för luncher på boende och förhöjd avgift för sim- och sporthallsbesöken, säger Kenth Williamsson (S) oppositionsråd som tillsammans med Annelie Borgström reserverade sig mot beslutet. 

Frågan om avgiften för hemsjukvården kommer således leva kvar någon vecka till…

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *