Nyheter

Priserna på mat och bränsle skenar – politiska nämnden får tilläggsbudget

Nyheter Barn- och utbildningsnämnden i Vaggeryds kommun har av kommunstyrelsen beviljats en tilläggsbudget. Detta då man för stunden beräknas gå över fyra miljoner minus gentemot budget.

Foto: Sara Mejving

Under perioden januari till maj i år visar barn- och utbildningsnämndens ekonomiska resultat på röda siffror. Just nu har man gått drygt två miljoner minus gentemot budgeten. Prognosen för helåret väntas bli ett minusresultat på drygt 4,1 miljoner.

Jenny Larsen (KD) är ordförande i barn- och utbildningsnämnden:
– Oron är väl att priserna fortfarande kan fortsätta rusa och att vi fortsätter göra minus.

Det är bland annat de stigande livsmedelspriserna samt ökade bränslekostnader under första halvan av året som ligger till grund för de ökade kostnaderna. Även den interkommunala ersättningen har ökat, vilket har bidragit till de röda siffrorna.

Därför har kommunstyrelsen beslutat att skjuta till pengar för att täcka upp det förväntade underskottet.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Priserna på mat och bränsle skenar – politiska nämnden får tilläggsbudget

Priserna skenar även för medarbetare i kommunen då hoppas man att politikerna tänker på den vanlige arbetaren också och inte bara sina arvoden

Priserna på drivmedel säger sig KD kunna sänka rejält. Men energiministern totalvägrade sänka drivmedelspriserna med hänvisning till att ”vi sänder ett budskap”. Nu har det budskapets effekt också hunnit fortplanta sig till dagligvarunivå, genom ökade produktions- och transportkostnader. Kan energiministern påvisa att KD ljuger i sin kalkyl? Annars borde han ta till sig vilken roll han spelat i sammanhanget. Bisarrt var när samme minister i en TV-intervju inte ville utreda kärnkraftsfrågan ”för det finns ingen efterfrågan” – samtidigt som Svenskt Näringslivs Jan-Olof Jacke i samma program efterlyste just kärnkraft. Energiministern saknar i mina ögon trovärdighet. Hur kunde Magdalena Andersson rekrytera en sådan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *