Nyheter

Pristagarna hyllades på banketten

Nyheter Fem utmärkelser delades ut under måndagskvällens avslutning vid kommunfullmäktige.

  [1/27]

  [2/27]

Innan alla kom...  [3/27]

Göran Svensson, kultur- och fritidschef i Vaggeryds kommun  [4/27]

Diplom  [5/27]

Johnny Wackt (KD) delar ut pris  [6/27]

Gustav Gärskog och Emma Persson från Häradsköps gård blev miljövårdspristagare  [7/27]

"Diplomet kommer att få sin plats i gårdsbutiken", säger Emma och Gustav tänkte nog möjligtvis att diplomet skulle pryda ladugårdsväggen  [8/27]

  [9/27]

Kjell Boberg på röda mattan  [10/27]

Bobergs har renoverat släktgård i vackra Hult  [11/27]

Kjell (och Ann) Boberg fick byggnadvårdspriset  [12/27]

Kulturskolan ramade in festligheterna  [13/27]

Honnörsbord  [14/27]

Ewa Magnusson och Hanna Hallgren  [15/27]

Hanna Hallgren fick kulturpriset av nämndordförande Ewa Magnusson  [16/27]

Hanna passade på att läsa dikt  [17/27]

Årets kulturpris  [18/27]

Ewa Magnusson var stolt över att få lämna över premiärpriset  [19/27]

Annika Andersson intervjuas av Tuula Ingner (S)  [20/27]

Annika Andersson och Anne Johansson fick nyinstiftade Sophie Sagers jämnställdhetspris  [21/27]

Kulturskolans elever  [22/27]

Martina Edberg  [23/27]

  [24/27]

"Ta idrotten seriöst för kommunens ungdomar"  [25/27]

Martina Edberg fick en av två idrottsumärkelse  [26/27]

  [27/27]

Miljövårdspristagarna Emma Persson och Gustav Gärskog, fördes fram av Johnny Wackt (KD) ordförande i miljö- och byggnämnden till fullmäktiges ordförande Christer Holmgren för att mottaga årets pris för miljövård i kommunen.

– Priset betyder jättemycket för oss, säger Emma som fortsätter berätta att de blev oerhört överraskade över att vara kommunens pristagare och att priset gör att paret vågar fortsätta och hitta nya möjligheter på sin gård utanför Skillingaryd. Samarbetet med kommunen ger dem en grund att stå på och Emma avslutar med att det är roligt att den gröna näringen får ett erkännande.

Första kulturpriset delades ut 1979 och årets kulturpris gick till Hanna Hallgren, uppvuxen i Skillingaryd, numera boendes i Stockholm för sitt konstnärligt skapade.

– Väldigt roligt. Jag blev överraskad när Ewa Magnusson ringde upp mig och jag förstod först inte vad hon menade, säger Hanna Hallgren med ett stort leende.

Byggnadsvårdspriset gick i år till Hult och Kjell Boberg fick mottaga priset av kultur- och fritidsnämndens ordförande Ewa Magnusson (L).

– Jag fick en bra start i livet och uppväxten i Hult som är av kulturmiljö. För 17 år sedan bodde det 17 personer i Hult. Idag bor det 47 personer i samma by, vilken utveckling vi har på landsbygden och vi hoppas att vi kan fortsätta utvecklas i Hult. Fem av husen i Hult är byggda på 1800-talet, säger Kjell Boberg och tackar för årets byggnadsvårdspris.

Premiärutdelning av Sophie Sagers jämnställdhetsutmärkelse gjordes under banketten och pristagarna Annika Andersson och Anne Johansson från Vaggeryd fick historiens första kommunpris för lika rättigheter.

– Underbart roligt när Ewa Magnusson ringde oss och det bästa är att fler personer uppmärksammar nu Sofie Schager som föddes i Krängshult.

Idrottsutmärkelsen, det pris som många fullmäktigeledamöter, anses som det allra viktigaste avslutade prisutdelningsceremonin vid Fenix. Leo Johansson, Skillingaryd, och Martina Edberg, uppvuxen i Hok, var årets pristagare, som också var på plats under kvällens festligheter. (Leo tävlade).

– Jag är stolt över att få utmärkelsen och jag är glad att ni tar idrotten seriöst för kommunens ungdomar, säger Martina Edberg.

Text; Gert Olsson och Sara Mejving
Foto; Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *