Nyheter

PRO får svar från nämnd

Nyheter Kultur- och fritidsnämnden har fått en skrivelse från pensionärerna i Vaggeryds kommun där de vill se en översyn av lokalbidragen. De anser sig förfördelade och inte får rimligt stöd för sina lokalhyror och saknar lokalt aktivitetsstöd.

PRO-föreningarna i Hok, Skillingaryd och Vaggeryd skriver att de tre tillsammans har kostnader för lokalhyror på drygt 50 000 kronor och upplever det som otillräckligt när de erhåller ett schablonbidrag på 5 000 kronor, de menar också att pensionärsföreningar bör få lokalt aktivitetsstöd som finns till ungdomsverksamheter. De vill att pensionärsföreningar ska likställas med övriga föreningars villkor för kommunala bidrag. De känner att det kan finnas inslag av åldersdiskriminering i kommunens sätt att behandla pensionärsföreningarna.

Kultur- och fritidsnämnden skriver i sitt svar att när det gäller det lokala aktivitetsstödet har det korrigerats genom att alla föreningar får stöd utifrån föreningens totala medlemsantal. När det gäller lokalbidrag hänvisar nämnden till ett pågående arbete med en översyn av hyressättning som kultur- och fritid har för lokaler som hyrs av föreningar i kommunalt ägda lokaler. Kultur- och fritidsnämnden menar också att de under de senaste två åren gjort en översyn av föreningsbidragen, vilket i högre grad gjort att olika föreningar jämställs. Kultur- och fritidsnämnden har samtliga föreningar i åtanke vid budgetarbete och tillskriver alla föreningar lika stort värde.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *